ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισβολή σε εκδήλωση στα Γιάννενα – Στόχος ο ομιλητής, καθηγητής Αγγελος Συρίγος

Εισβολή σε εκδήλωση στα Γιάννενα – Στόχος ο ομιλητής, καθηγητής Αγγελος Συρίγος

Αγνωστοι προκάλεσαν επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας και διέκοψαν εκδήλωση στα Γιάννενα με την αστυνομία απούσα, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις για να επέμβει.

Συγκεκριμένα, ο «Ομίλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού» είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 8:30 το απόγευμα εκδήλωση στο Πολιτικό Κέντρο «Δημήτρης Χατζής» των Ιωαννίνων με θέμα τη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Μεσογείου.

Στην εκδήλωση μετείχε και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος, ο οποίος έχει προπηλακιστεί στο πρόσφατο παρελθόν από φοιτητές επειδή αντέδρασε κατά τριών φοιτητών που κολλούσαν αφίσες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Λιγο μετά τις 9:00 30 με 35 άτομα με πανό και συνθήματα κατά του κ. Συρίγου εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να καταστρέφουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό της εκδήλωσης (ηχεία, μικρόφωνα κλπ.) με σαφή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Συμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και μάλιστα καθώς καθυστερούσε να εμφανιστεί φέρεται να την κάλεσαν περισσότερες της μιας φορές.

Τελικά η αστυνομία ήρθε περίπου μισή ώρα αργότερα και αφού οι άγνωστοι είχαν αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να είναι γενικευμένη η πεποίθηση στους παρευρισκομένους ότι η αστυνομία δεν ήθελε να παρέμβει.

Μάλιστα, όπως ελέχθη στην «Κ», «δεν έγινε καν καταγραφή ζημιών».

Ωστόσο, η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. αφού οι διοργανωτές ήθελαν να στείλουν σαφές μήνυμα ότι «δεν θα τους περάσει».