ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίθηκε κατάλληλος για ένοπλη υπηρεσία, ενώ μπαινόβγαινε στην ψυχιατρική του ΓΝΑ

Κρίθηκε κατάλληλος για ένοπλη υπηρεσία, ενώ μπαινόβγαινε στην ψυχιατρική του ΓΝΑ

Κατάλληλο για ένοπλη υπηρεσία έκριναν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Δημήτρη Σκουτέλη οι γιατροί της ψυχιατρικής υπηρεσίας του 251 ΓΝΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τον Αύγουστο και για περίπου ένα μήνα, ο 40χρονος επισμηνίας (γεννηθείς το 1977) μπαινόβγαινε στην ψυχιατρική του ΓΝΑ.

Ειδικότερα, εισήχθη στην ψυχιατρική του ΓΝΑ στις 25 Αυγούστου, βγαίνοντας ελεύθερος υπηρεσίας για τρεις ημέρες. Στις 28 Αυγούστου επανεξετάζεται και οι γιατροί κρίνουν ότι θα πρέπει να βγει εκ νέου ελεύθερος υπηρεσίας, αυτή τη φορά για τέσσερις ημέρες.

Την 1η Σεπτεμβρίου ξαναμπαίνει στο νοσοκομείο βγαίνοντας για τρεις ημέρες ελεύθερος υπηρεσίας, ενώ στις 4/9 βγαίνει για άλλες τέσσερις ημέρες ΕΥ. Ο Σκουτέλης ξαναπήγε στο ΓΝΑ στις 14/9 και βγήκε για 5 μέρες ΕΥ. Τέλος, στις 19/9 γίνεται επανεξέταση και οι γιατροί κρίνουν πως είναι κατάλληλος για υπηρεσία και πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά.

Ο Σκουτέλης υπηρετούσε στην 21η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων στην Κερατέα (υπάγεται στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Θεσσαλονίκης). Ηταν επισμηνίας με ειδικότητα άμυνας φρούρησης μετά σκύλου. Φρουρούσε τη μονάδα τις βραδυνές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην υπηρεσία, συχνά δεν εμφανιζόταν, δεν ήταν τυπικός. Μιλούσε συχνά για το χωρισμό με τη γυναίκα του, που έλαβε χώρα πριν από ένα χρόνο, αναφερόμενος σε αυτή αλλά και στους γονείς της, που θεωρούσε ότι τη στήριξαν, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.