Ενδοπανεπιστημιακές κόντρες για τον κ. Ανθιμο

Ενδοπανεπιστημιακές κόντρες για τον κ. Ανθιμο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική χροιά δόθηκε από τους πανεπιστημιακούς του ΑΠΘ στην απόφαση για απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, όπως προκύπτει από τους ενδοπανεπιστημιακούς διαλόγους που παρουσιάζει σήμερα η «Κ». Η τελετή αναβλήθηκε «για λόγους καλύτερης οργάνωσης», όπως ανέφερε η Πρυτανεία του ΑΠΘ, αλλά ο βασικός λόγος ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός του ΑΕΙ, και ο φόβος τυχόν εκτρόπων την ημέρα της εκδήλωσης ή και καταλήψεων. Επίσης, και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε αρνητικά.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Χρήστου, πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο forum ενδοπανεπιστημιακού διαλόγου, πως «από όσα έχουν γραφεί ως ενστάσεις και διαμαρτυρίες στον Διάλογο ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα διακρίνονται από μια -ασύγγνωστη για ακαδημαϊκούς λειτουργούς- μονομέρεια, η οποία όπως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις αμαυρώνει την εικόνα των πραγμάτων, συσκοτίζει την αλήθεια και τελικώς καταλήγει να λειτουργεί με όρους ανθρωποφαγίας». Και προσθέτει: «Ως γενικές παρατηρήσεις έχω να σημειώσω ότι ο κ. Ανθιμος έχει επιτελέσει ένα μοναδικό πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό έργο στην ευαίσθητη περιοχή της μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, όπου διακόνησε την Εκκλησία επί πολλά έτη». Κατόπιν, στρέφεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Γιατί αποκρύπτουν οι προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα συνάδελφοι και νεολαίοι ότι πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα τον κ. Ανθιμο στο κτίριο του ΥΜΑΘ, εδώ στη Θεσσαλονίκη; Γιατί αποκρύπτουν οι προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα συνάδελφοι και νεολαίοι ότι κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη επισκέπτονται τον κ. Ανθιμο και διατηρούν σχέσεις συνεργασίας μαζί του; Δεν το γνωρίζουν;».

Μεταξύ όσων διατύπωσαν αντίθετη άποψη, ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος ανέφερε ότι «είναι αυτονόητο ότι μία πρόταση επιτιμοποίησης προβάλλει τα θετικά του προτεινόμενου. Το ερώτημα είναι αν συζητήθηκαν τα αρνητικά και αν προβληματίστηκαν οι συνάδελφοι στο Τμήμα και στη Σχολή» και κατόπιν, μεταξύ άλλων, ρωτά: «Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας ή και στελέχη της κυβέρνησης είναι στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη για να απονείμει τίτλο τιμής;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή