Δύο υπομνήματα περιπλέκουν υπόθεση δολοφονίας Ζέμπερη

Δύο υπομνήματα περιπλέκουν υπόθεση δολοφονίας Ζέμπερη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, έπειτα από δύο υπομνήματα που υπέβαλε στις Αρχές ο φερόμενος ως δολοφόνος της. Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη κοπέλα έπεσε νεκρή τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από 14 μαχαιριές, όσο βρισκόταν στο Β΄ Νεκροταφείο, όπου πήγαινε συχνά έπειτα από τον θάνατο προσφιλούς της προσώπου. Οι Αρχές εντόπισαν τον δράστη μέσω του κινητού τηλεφώνου του θύματος, που είχε πωληθεί σε μαγαζί στη Μενάνδρου. Οπως ομολόγησε αρχικά ο φερόμενος ως δολοφόνος, 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης, τη σκότωσε με σκοπό τη ληστεία.

Ωστόσο, στις 15 Δεκεμβρίου ο Σοροπίδης υπέβαλε 38σέλιδο υπόμνημα, όπου υποστήριζε ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, σκότωσε κατά παραγγελία την κοπέλα, που είχε στοχοποιηθεί λόγω της θέσης της στην εφορία. Ως εντολείς σκιαγραφούσε δύο άνδρες, τον Χάρη και τον «Ψηλό», που του είχαν προτείνει ως αμοιβή 30.000 ευρώ για τον φόνο της Ζέμπερη. Του είχαν δώσει φωτογραφίες της κοπέλας, την οποία παρακολουθούσε για δύο εβδομάδες. Προχθές, με νέο υπόμνημα, ο κατηγορούμενος σκιαγραφεί με περισσότερες λεπτομέρειες τους δύο άνδρες, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για έναν δικηγόρο και πρώην βουλευτή ως «αφεντικό». Ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον Σοροπίδη και οι Αρχές διερευνούν την ορθότητα των λεγομένων του.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε δημοσίως για τις αμφιβολίες που τρέφει για τους ισχυρισμούς του Σοροπίδη – ο οποίος έφτασε σε σημείο να υποστηρίζει ότι εκείνος μεν τραυμάτισε τη Δώρα Ζέμπερη, αλλά οι εντολείς ήταν εκείνοι που την «αποτέλειωσαν». Οι γονείς, ωστόσο, του θύματος μοιάζουν να δίνουν βάση στη νέα εκδοχή, που φέρνει στο φως ο Σοροπίδης. «Μου είχε πει ότι την απειλούσαν», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης σε τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 32χρονη χειριζόταν σημαντικές υποθέσεις και λίγο πριν από τον θάνατο της είχε διαπιστώσει ότι είχαν διαγραφεί αρχεία από τον υπολογιστή της. Τις όψιμες αποκαλύψεις του Σοροπίδη ο Ζέμπερης τις αποδίδει στη δυσαρέσκειά του: «Μίλησε τώρα, διότι δεν του έδωσαν τα υπόλοιπα λεφτά που του είχαν υποσχεθεί». Η μητέρα του θύματος, Γεωργία Ανδρέλου, έκανε έκκληση στον Σοροπίδη να μη μιλάει γενικά, αλλά με στοιχεία και ονόματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή