ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικές διακρίσεις για τα σχολεία του βορείου Αιγαίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής

simantikes-diakriseis-gia-ta-scholeia-toy-voreioy-aigaioy-ston-panellinio-diagonismo-rompotikis

Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν τα σχολεία του βορείου Αιγαίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια.

Η πρώτη θέση ανήκει στο Δημοτικό σχολείο Θυμιανών Χίου στην κατηγορία «Δημοτικό: Εποικισμός του Άρη». Η ομάδα του Δημοτικού σχολείου Θυμιανών με το όνομα «Space team», αποτελούμενη από έξι μαθητές, διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 82 ομάδες από ισάριθμα Δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές έφτιαξαν ένα διαστημόπλοιο που… θα μεταφέρει τους γήινους στον Άρη δημιουργώντας και το κατάλληλο γήινο περιβάλλον προκειμένου να επιβιώσουν!

Στην έκτη θέση βρίσκεται η ομάδα μαθητών του Δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου Σάμου με το όνομα «Ταξιδευτές» η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία  «Δημοτικό: Εποικισμός του Άρη», καθώς και οι ομάδες «SaMianS» και «Μαρλάδες» του 2ου Γυμνασίου Σάμου που διαγωνίστηκαν στην κατηγορία  «Γυμνάσιο: Βυζαντινή

Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Αλλά και η ομάδα «Cypher group» του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης που διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Λύκειο: Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas (http://wrohellas.gr) και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου  στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.