Οι ουρές των διοδίων Ελευσίνας, Ισθμού από το… τάμπλετ

Οι ουρές των διοδίων Ελευσίνας, Ισθμού από το… τάμπλετ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα και άκρως… εκδρομική υπηρεσία προσφέρει από χθες η Ολυμπία Οδός. Δίνει στους οδηγούς εικόνα για την κίνηση στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού σε (σχεδόν) πραγματικό χρόνο, αλλά και μια πρόβλεψη για το πώς θα κινηθεί η κυκλοφορία την υπόλοιπη ημέρα. Με τον τρόπο αυτό ο ταξιδιώτης μπορεί να μεταθέσει τον χρόνο αναχώρησης ή επιστροφής του, προκειμένου να αποφύγει το παραδοσιακό πασχαλιάτικο μποτιλιάρισμα.

Η νέα υπηρεσία παρέχεται μέσω του site της Ολυμπίας Οδού (www.olympiaodos.gr, στην ενότητα «πρόβλεψη κυκλοφορίας») και στηρίζεται στην αξιοποίηση δεδομένων που συλλέγει η εταιρεία. Χάρη σε αυτή οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν δύο πληροφορίες:

• Την τρέχουσα κυκλοφορία στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού, με χρονική απόσταση 15 λεπτών (χαμηλή/μέτρια/υψηλή).

• Την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους συγκεκριμένους δύο σταθμούς για τις επόμενες 72 ώρες, ανά τέταρτο της ώρας.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, η εφαρμογή συνδυάζει δεδομένα διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων, στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας, στοιχεία ημερολογίου (γιορτές και αργίες) και μετεωρολογικές προβλέψεις.

«Ουσιαστικά, μοιραζόμαστε με τους οδηγούς την πληροφορία που παράγεται από τα έξυπνα συστήματα των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας. «Αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων πληροφοριών, η ιδέα είναι το πώς μπορούμε κάθε φορά να παρέχουμε με εύληπτο τρόπο πληροφορίες προς τον τελικό χρήστη με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του, τον καλύτερο προγραμματισμό και την άμεση εμπλοκή του σε στοιχεία που τον αφορούν».

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του (Απρίλιος 2016 έως τέλη 2017) παρουσίασε αύξηση 4,6% (με σημαντικότερη αύξηση στα βαρέα οχήματα, που αντιπροσωπεύουν το 11% των συνολικών διελεύσεων στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος και 16% στο Κόρινθος-Πάτρα). Γενικά, η κυκλοφορία είχε πέσει το διάστημα 2009-2014, σταθεροποιήθηκε το 2015, παρουσίασε μικρή αύξηση το 2016 και αισθητή (+10,65%) το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή