Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα στις 10 το πρωί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ με βασικό θέμα ημερήσια διάταξης τον προγραμματισμό πώλησης των λιγντικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης, καθώς από χθες το βράδυ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.

Το διοικητικό συμβούλιο ανεμένετο να εγκρίνει σήμερα την πρόσληψη των συμβούλων για τη συνδρομή στις διαδικασίες απόσχισης και ιδιωτικοποίησης των μονάδων, και συγκεκριμένα την PriceWaterhouseCoopers για την απόσχιση, την HSBC ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο, την Piper UK LPC ως νομικό σύμβουλο, την ΣΟΛ για τον φορολογικό έλεγχο και την KPMG ως επιβλέποντα της διαδικασίας για λογαριασμό της GDcomp (Θεματοφύλακας).

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο ανεμένετο να εγκρίνει σήμερα τα βήματα για την υλοποίηση του σχεδίου αποεπένδυσης.

Η εισήγηση της διοίκησης προβλέπει συγκεκριμένα, σύγκλιση έγκριση των σχεδίων απόσχισης των μονάδων στις 23 Μαΐου και σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την επικύρωσή του στις 26 Ιουνίου.

Στις 25 Μαΐου θα δημοσιευθούν στο ΓΕΜΗ οι όροι απόσχισης και πρόσκλησης της γενικής συνέλευσης και στις 31 Μαΐου θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού.

Στις 26 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης που θα εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης της απόσχισης, τα καταστατικά και τα διοικητικά συμβούλια των νέων εταιριών και στις 28 Ιουνίου θα υπογραφεί η συμβολαιογραφική πράξη της απόσχισης και των καταστατικών.

Στις 29 Ιουνίου θα υποβληθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τα σχετικά έγγραφα και στις 30 Ιουνίου θα εγκριθεί από το ΓΕΜΗ η ίδρυση των νέων εταιριών.

Στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ είναι η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης εντός του συμφωνηθέντος με τους θεσμούς χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή