Αριθμοί-ρεκόρ παραιτήσεων και διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

Αριθμοί-ρεκόρ παραιτήσεων και διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

αριθμοί-ρεκόρ-παραιτήσεων-και-διορισ-561304018

Ρεκόρ διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών θα φέρει την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 το ρεκόρ δεκαετίας, το οποίο καταγράφεται φέτος στις παραιτήσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Οι πιθανές «παγίδες» του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και η εργασιακή αβεβαιότητα ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς είναι οι βασικοί λόγοι της αύξησης των παραιτήσεων. Οι παραιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 8.000 και οι διορισμοί μονίμων μαζί με τις προσλήψεις αναπληρωτών θα προσεγγίσουν τις 50.000. Οι διορισμοί, ξεκινώντας από 5.250 στα σχολεία Γενικής Παιδείας, θα γίνουν τέλη Ιουλίου και οι προσλήψεις αναπληρωτών κατά την έναρξη του σχολικού έτους. 

Αριθμοί-ρεκόρ παραιτήσεων και διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια-1

Από την άλλη, υπάρχει ανησυχία για το εργασιακό πλαίσιο από την επόμενη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, η έναρξη της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δημιουργεί ανησυχία. Επιβαρυντικά λειτουργεί και το πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, η οποία κούρασε τους εκπαιδευτικούς. Αλλωστε οι μεγαλύτεροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τηλεκπαίδευση και τις μεθόδους όσο οι νεότεροι.

Τέλος, χθες στη Βουλή τα ξίφη τους διασταύρωσαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη για την τηλεκπαίδευση. Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την νυν ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα μαθητών και εκπαιδευτικών, και η κ. Κεραμέως επέκρινε την αντιπολίτευση για αντιφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή