Παιχνίδι στην Κόστα Ρίκα

Τα παιδιά βρίσκουν λύσεις. Με τα χέρια μέσα από το φράχτη τρία κορίτσια από την Βενεζουέλα και ένα κορίτσι από την Κόστα Ρίκα ζωγραφίζουν μαζί

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά βρίσκουν λύσεις. Με τα χέρια μέσα από το φράχτη τρία κορίτσια από την Βενεζουέλα και ένα κορίτσι από την Κόστα Ρίκα ζωγραφίζουν μαζί. Οι γονείς των κοριτσιών καθαρίζουν τζάμια ενώ τα παιδιά τους περιμένουν να τελειώσουν στο εικονιζόμενο πάρκινγκ. Η φιλόξενη πολιτική για τους μετανάστες στην Κόστα Ρίκα φαίνεται σύντομα να αλλάζει καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Τσάβες θεωρεί ότι η πολιτική αυτή «κακοποιείται» από τους οικονομικούς μετανάστες. 

Για τις εκλογές

Με κανονικό μαστίγωμα με την ζώνη προχώρησαν οι διαδηλωτές εναντίον αμέτοχου οδηγού. Οι συμμετέχοντες στις μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την διάλυση του κοινοβουλίου και την διεξαγωγή των άμεσων δημοκρατικών εκλογών παρά την αναγνώριση της νέας Προέδρου Dina Boluarte μετά την αποπομπή του Pedro Castillo.

Παιχνίδι στην Κόστα Ρίκα-1
REUTERS/Alejandra Orosco

The Borgen

Δεν πρόκειται για ένα καρέ από την διάσημη τηλεοπτική σειρά αλλά μια πραγματική στιγμή των διαπραγματεύσεων της πρωθυπουργού Mette Frederiksen των σοσιαλδημοκρατών, με τους Lars Lokke Rasmussen των μετριοπαθών και τον Jakob Ellemann-Jensen Φιλελευθέρων για την δημιουργία ενός συνασπισμού με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας και το νέο κόμμα των Μετριοπαθών. 

Παιχνίδι στην Κόστα Ρίκα-2
EPA/Mads Claus Rasmussen

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή