Η αγκαλιά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δικό μας υποσυνείδητο η εικόνα δεν έχει την απαραίτητη βαρύτητα. Είναι όμως μια οικουμενική, ιστορική στιγμή αποτυπωμένη από μια φωτογραφία. Την ώρα που ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αγκαλιάζει την σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ με την αναγγελία της νίκης του για το Νόμπελ Ειρήνης το 1964. Αυτά τα τέσσερα χέρια αποτύπωσε στο γλυπτό του Hank Willis Thomas τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στην Βοστώνη, την πόλη που γνωρίστηκε ο Κινγκ με την σύζυγό του στις 13 Ιανουαρίου. (AP Photo/Steven Senne)

Η αγκαλιά-1

 AP Photo/Kirsty Wigglesworth

«Ζωντανοί τοίχοι»

Την βοήθεια της Εθνικής Πινακοθήκης ζήτησε η κατασκευαστική εταιρία στο Λονδίνο. Η περίφραξη γύρω από το κατεδαφισμένο από το 2016εκθεσιακό κέντρο Earls Court ζωντάνεψε με την βοήθεια καλλιτεχνών που μάλιστα έβαλαν και μια ζωντανή πινελιά από πραγματικά φυτά σε διάφορες τοιχογραφίες.

Η αγκαλιά-2

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Παιχνίδι

Το πρώτο χιόνι έπεσε στην πάμφτωχη και βασανισμένη χώρα. Τα αγόρια (τα κορίτσια απαγορεύονται να βρίσκονται στα πάρκα) παίζουν με το φρέσκο χιόνι και τον σκύλο τουςσε μια στιγμή ανεμελιάς, κάπου στα περίχωρα του Αφγανιστάν.

Η αγκαλιά-3

EPA/MOHAMMED SABER

Φράουλες

Στην Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται το εικονιζόμενο θερμοκήπιο που με την ευλογία του καλού καιρού αλλά και των χαμηλών εργατικών, καταφέρνει να κάνει τις φράουλες εξαγώγιμο προϊόν μέσα στον χειμώνα.

Η αγκαλιά-4

EPA/MAST IRHAM

Πρωτοχρονιάτικος δράκος

Πρόβες συνεχόμενες κάνει η χορευτική ομάδα «Kelompok Merah Putih» στο Μπογκόρ της Δυτικής Ιάβας. Το γκρούπ θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της κινεζικής πρωτοχρονιάς στις 22 Ιανουαρίου, γνωστή στην χώρα ως Imlek.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή