Του Αγίου Αντωνίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε αιώνες λένε ότι κρατά η παράδοση για τα «Luminarias» στο χωριό του Αγίου Βαρθολομαίου στην Ισπανία. Παραμονή του Αγίου Αντωνίου τα στενά σοκάκια του χωριού γεμίζουν φωτιές για να περάσουν τα άλογα από πάνω τους με σκοπό να εξαγνιστούν και να προστατευτούν για την νέα χρονιά που θα έρθει, καθότι πολύτιμα για κάθε οικογένεια. AP Photo/Manu Fernandez

Του Αγίου Αντωνίου-1

EPA/BIEL ALINO

Duck face

Την δυνατότητα να φέρουν τα ζώα τους για ευλογία δίνουν αρκετές εκκλησίες στην Ισπανία με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων. Γάτες, καναρίνια και σκύλοι είχαν την τιμητική τους στην εκκλησία της Σεβίλης χωρίς όμως να λείπουν και τα μεγαλύτερα ζώα, όπως ο γάιδαρος της φωτογραφίας που ποζάρει για selfie με τον ανθρωπό του.

Του Αγίου Αντωνίου-2

EPA/XINHUA/LIU DAWEI

Επτά γενιές

Με καμάρι οι υπεύθυνοι του πάρκου Chimelong της επαρχίας Guangdong της Κίνας, δείχνουν την επιτυχία του προγράμματος εκτροφής των κοάλα παρουσιάζοντας στο κοινό μια οικογένεια σε επτά γενιές και με 66 συνολικά αντιπροσώπους στην αγκαλιά τους. 

Του Αγίου Αντωνίου-3

AP Photo/Aaron Favila

Ball boy

Δουλειά τους εκτός από το φέρνουν τις μπάλες είναι και να κάνουν ό,τι μπορούν να μην ενοχλούνται οι αθλητές. Ετσι και οι νυχτοπεταλούδες που μαζεύτηκαν στο γήπεδο του Australian Open από την ζέστη και τους τεράστιους προβολείς έπρεπε να φύγουν χωρίς να τραυματιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή