Μια φορά τον χρόνο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθίζουν πάνω από μια φορά, με άνθη που διαρκούν πολύ. Στους κήπους Kew του Λονδίνου όμως μια φορά τον χρόνο διοργανώνεται έκθεση προς τιμήν τους. Φέτος είναι η σειρά του Καμερούν και η βιοποικιλότητα της περιοχής του, με τους κήπους να πλημμυρίζουν από την ομορφιά των λουλουδιών της ορχιδέας. EPA/TOLGA AKMEN

Μια φορά τον χρόνο-1

EPA/JEROME FAVRE

Κύκλος εργασιών

Είναι ένας τεράστιο οικονομικό κομμάτι, με τους ιδιοκτήτες των ζώων να αφιερώνουν αρκετά ποσά στην καλοπέραση του τετράποδου φίλου τους. Ετσι η έκθεση Pet show στο Χονγκ Κόνγκ, δεν είχε εκθέτες μόνο για τροφές και κρεβατάκια αλλά και φωτογραφικά στούντιο με φόντα και κουστούμια για ένα πορτραίτο όπως του εικονιζόμενου Bonji, ενός poodle πέντε ετών.

Μια φορά τον χρόνο-2

Kyodo via REUTERS

Ψητά φασόλια

Την παραμονή της Ιαπωνικής πρωτοχρονιάς (κατά την παράδοση) ή αλλιώς την πρώτη ημέρας της άνοιξης γιορτάζουν στους ναούς. Οπως στην φωτογραφία που μια μάικο πετά στον ναό Yasaka του Κιόντο ψημένα φασόλια σόγιας σε σακουλάκια. Ενα για κάθε χρόνο της ζωής τους πρέπει να καταναλώσουν οι πιστοί και ένα ακόμη για να είναι καλότυχη η νέα χρονιά που θα έρθει.

Μια φορά τον χρόνο-3

REUTERS/Henry Romero

Ενα ακόμη

Αλλο ένα ηφαίστειο εκρήγνυται στα πολλά που έχουν δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Αυτή την φορά το Popocatepetl της επαρχίας Puebla βγάζει ατμό και στάχτη χρωματίζοντας τον ουρανό στο Μεξικό.

Μια φορά τον χρόνο-4

REUTERS/Jessica Orellana

Μα σε βλέπουμε!

Ο πιο εύκολος τρόπος να παρενοχλήσει κανείς μια γυναίκα είναι σε ένα λεωφορείο, που λόγω κίνησης είναι ο ένας στριμωχτά στον άλλον. Αυτό προσπαθούν να σταματήσουν στο Ελ Σαλβαδόρ με κάμερες και ταμπέλες σε κάθε πλάτη καθίσματος των δημοσίων συγκοινωνιών που γράφουν «Μην παρενοχλείς. Σε καταγράφουμε». 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή