Σπάζοντας ρεκόρ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ανάσα κατέβηκε στα 52,1 μέτρα ο Τσέχος καταδύτης Devid Vencl. Η κατάδυση έγινε κάτω από την επιφάνεια της παγωμένης λίμνης Sils στην Ελβετία και ο 40χρονος δύτης ήταν χωρίς στολή, ενώ χρειάστηκε ένα λεπτό και 54 δευτερόλεπτα.David Vencl Organisation/Handout via REUTERS

Σπάζοντας ρεκόρ-1

EPA/ISMAEL HERRERO

Η ανάληψη

Μέσα από ένα στεφάνι περνά ο Χριστός του Nino Longobardi, του Ιταλού γλύπτη. Το έργο «Η ανάληψη» δωρήθηκε από τον συλλέκτη τέχνης Roberto Polo στην πόλη του Τολέδο με την παράδοση να γίνεται σε ειδική τελετή.

Σπάζοντας ρεκόρ-2

REUTERS/Siphiwe Sibeko

Κόντρες σε δύο τροχούς

Στην πίστα «Wheelz N Smoke» στα περίχωρα του Γιοχάνεσπουργκ ο αέρας μυρίζει καμμένα λάστιχα. Ανάμεσα στις στριγκλιές των τροχών βρίσκουν και οι ποδηλατάδες του γκρούπ «Seven K Stunts Bicycle Foundation» να κάνουν τα δικά τους κόλπα, άκαπνα και χωρίς θόρυβο, μόνο με τους ήχους των τεράστιων ηχείων των πειραγμένων τους ποδηλάτων.

Σπάζοντας ρεκόρ-3

AP Photo/Bruna Prado

Πίσω στο σπίτι

Σε αντίθεση με το λευκό τιγράκι που παράτησαν σε κακή κατάσταση έξω από το Αττικό Πάρκο, ο βραδύποδας της φωτογραφίας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση όταν βρέθηκε αν και πολύ, πολύ μακριά. Στο Ριο ντε Τζανέιρο διασώθηκε η μικρή Gloria, θύμα και εκείνη παράνομου εμπορίου αγρίων ζώων και οι διασώστες την έδωσαν κατευθείαν στον Βοτανικό κήπο της πόλης με την προσδοκία να επιστρέψει γρήγορα στο φυσικό της περιβάλλον.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή