Ισπανία, η νέα Καλιφόρνια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτα άδειασαν οι πισίνες, μετά άλλαξαν τα φυτά του κήπου τους και εγκατέλειψαν το γκαζόν. Αρθρα γράφονταν κάθε χρονιά για τα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά και πως τα παχύφυτα μπορούν να δημιουργήσουν ωραίο πράσινο για την αυλές. Η καλλιέργειες άλλαξαν και κάποιες εγκαταλείφθηκαν εντελώς. Ολα αυτά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην Καλιφόρνια μέχρι που φέτος είδαν τους ταμιευτήρες της να γεμίζουν. Ετσι λοιπόν και στην Ισπανία μετά από έναν άνυδρο χειμώνα και τις θερμοκρασίες να θυμίζουν κατακαλόκαιρο εδώ και εβδομάδες, οι πισίνες μπήκαν (και δικαίως) στο στόχαστρο την στιγμή που το πόσιμο νερό έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο του από το 1990. Η αεροφωτογραφία είναι από το Vacarisses. REUTERS/Nacho Doce

Ισπανία, η νέα Καλιφόρνια-1

EPA/SARAH YENESEL

Ο καλύτερος όλων

Ο Baddy Holly είναι ο νικητής! Το εικονιζόμενο Petit Basset Griffon Vendeen έκανε πολύ χαρούμενη την Janice Hayes που ποζάρει μαζί του και με τα βραβεία που σάρωσε στο 147ο Westminster Kennel Club Dog Show που έγινε στην Νέα Υόρκη.

Ισπανία, η νέα Καλιφόρνια-2

AP Photo/Vahid Salemi

Μια επαναστάτρια με το τσιγάρο στο χέρι

Αν και οι κανόνες ισχύουν και η αστυνομία ηθών περιπολεί, υπάρχουν γυναίκες στο κέντρο της Τεχεράνης που επιλέγουν να μην βάλουν μαντήλα και να αφήσουν σε κοινή θέα τα μαλλιά τους, όπως η κυρία της φωτογραφίας. Το φαινόμενο είναι συχνό, όχι τόσο ώστε να θεωρήσει κανείς ότι τα πράγματα άλλαξαν στο Ιράν, αλλά υπάρχουν ακόμη μετά τον θάνατο της Αμίνι στα χέρια της αστυνομίας γιατί το μαντήλι της ήταν χαλαρό τον Σεπτέμβρη του 2022, άνθρωποι που συνεχίζουν με την στάση τους την διαμαρτυρία.

Ισπανία, η νέα Καλιφόρνια-3

REUTERS/Florence Lo

Μια επαναστάτρια με το κινητό στο χέρι

Η Teresa Xu 35 ετών δίνει συνέντευξη στο Reuters για την μήνυση που έκανε σε νοσοκομείο της Κίνας. Η Xu θέλησε να καταψύξει τα ωάριά της για μελλοντική χρήση αλλά πήρε αρνητική απάντηση από το νοσοκομείο καθώς δεν πληρούσε την απαιτούμενη προυπόθεση, να είναι παντρεμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή