Το πρώτο καψόνι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια από τις πιο φημισμένες στρατιωτικές ακαδημίες του κόσμου. Και φυσικά γεμάτη παραδόσεις. Οπως αυτή της φωτογραφίας, όπου όλοι οι νέοι της σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Annapolis των ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν μαζί πλάτη με πλάτη για να καταφέρουν να ανεβάσουν μόνο ένα από αυτούς σε ένα γρανιτένιο στύλο καλυμμένο με λίπος και να πάρουντο καπέλο που βρίσκεται πάνω σε αυτόν. REUTERS/Leah Millis

Το πρώτο καψόνι-1

REUTERS/Francis Mascarenhas

Ελληνικός γάμος

Ελληνικό το γιαούρτι, ελληνικός και ο τίτλος του σε αυτή την φωτογραφία κάπου σε μια αγορά στο Μουμπάι της Ινδίας.

Το πρώτο καψόνι-2

EPA/NEIL HALL

Μουσικό διαμέρισμα

Το ονόμασαν «Hallelujah Project» και κόστισε τρία εκατομμύρια λίρες. Το λονδρέζικο διαμέρισμα είχε μια σπάνια τύχη να έχουν κατοικήσει σε αυτό Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ και ο Τζίμι Χέντριξ (σε διαφορετικές χρονικές περιόδους φυσικά). Το διαμέρισμα είναι πια επισκέψιμο και αφιερωμένο στους σπουδαίους μουσικούς. Στην φωτογραφία μια υπάλληλος του μουσείου προβάρει την περούκα του Χαίντελ, ένα από τα αντικείμενα του διαμερίσματος που συνυπάρχει με παράξενο τρόπο η ψυχεδέλεια και η κλασική μουσική.

Το πρώτο καψόνι-3

REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Η τελετή

Συνηθισμένοι από βροχή και μπόρες δεν πτοήθηκαν οι ιδιαίτερα ούτε οι διοργανωτές (και ας κλωτσάει νευριασμένος ο κύριος της φωτογραφίας), ούτε οι θεατές της τελετής λήξης των Ασιατικών Αγώνων που έγινε με κάθε λαμπρότητα λίγο αργότερα στην Πνομ Πεν της Καμπότζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή