Θα το επιτρέψουν τελικά;

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα γιγαντιαίο χταπόδι έφτιαξαν οι ακτιβιστές της Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τσεχίας με αφορμή την συνάντηση όλων των εκπροσώπων της Ιnternational Seabed Authority (ISA) στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν θα απογορευθούν τελικά οι εξορύξεις από τον βυθό της θάλασσας με σώφρονες, ακτιβιστές για το περιβάλλον αλλά και στελέχη μεγάλων βιομηχανιών να προτείνουν απαγόρευση, παρά τον πλούτο σε μέταλλα, με βασικότερο επιχείρημα ότι «η ζημιά που θα προκαλέσουν στον βυθό είναι σχεδόν σίγουρα μή αναστρέψιμη». EPA/MARTIN DIVISEK

Θα το επιτρέψουν τελικά;-1

EPA/Francisco Guasco

Ο μικρότερος

Στα μόλις δώδεκά του χρόνια ο εικονιζόμενος Emanuel Gonzalez Santos, είναι ο νεαρότερος μοριακός βιολόγος του κόσμου καθώς μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό. Σύμφωνα με το πρακτορείο EPA ο Εμανουέλ εκτός από πρώτος στις σπουδές είναι και ένας αθλητής υψηλών επιδόσεων χωρίς όμως να διευκρινίζει το άθλημα.

Θα το επιτρέψουν τελικά;-2

AP Photo/Andy Wong

Κομμουνιστική γιορτή

Στην Ρωσία και την Κίνα γιορτάζεται. Η πρώτη του Ιούνη είναι η Ημέρα των Παιδιών και γιορτάζεται σε κομμουνιστικές και πρώην κομμουνιστικές χώρες. Ετσι στο κέντρο της Μόσχας προσφέρεται παγωτά στα παιδιά στα μεγάλα καταστήματα και στην Κίνα από όπου η φωτογραφία τα παιδιά να απολαμβάνουν παιχνίδια όπως τα Δυτικά (από την Δανία) Lego.

Θα το επιτρέψουν τελικά;-3

EPA/FRANCK ROBICHON

Κουλτούρα πλαστικού

Αν και η Ιαπωνία είναι από τις χώρες που πρωταγωνιστούν στην ανακύκλωση πλαστικού είναι παράλληλα και η χώρα με την μεγαλύτερη δημιουργία απορριμμάτων μιας χρήσης. Αιτία, η κουλτούρα της χώρας που λατρεύει την καθαριότητα αλλά και τον τρόπο που παρουσιάζονται τα πράγματα δίνοντας μεγάλη σημασία στον τρόπο που τυλίγονται. Ετσι, κρεμμύδια, καρότα και άλλα λαχανικά μπαίνουν μόνα τους σε πλαστικό δισκάκι και τυλίγονται με πλαστικό ή μόνο με πλαστικό. Η παραγωγή λοιπόν του πλαστικού μιας χρήσης είναι τεράστια, με μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο να βάζουν φόρο στις πλαστικές σακούλες για μειώσουν την χρήση τους. Αφορμή για όλα αυτά; η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου που μετά από μια πανδημία η υφήλιος έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με το μεγάλο πρόβλημα. Το πλαστικό.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή