Η επαφή με τα ζώα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικονιζόμενη Βελγίδα Wendy Anriaens είναι η ιδρύτρια του «De Passiehoeve», μιας φάρμας ζώων. Ο σκοπός της φάρμας διπλός, να φιλοξενήσει ζώα που έχουν διασωθεί όπως η στρουθοκάμηλος της φωτογραφίας και αυτά με τη σειρά τους να λειτουργήσουν ως «αγχολυτικό» για ανθρώπους με ψυχικές νόσους, όπως αυτισμός, κατάθλιψη ή κρίσεις άγχους.

Η επαφή με τα ζώα-1

REUTERS/Umit Bektas

Θεραπευτικοί σκύλοι

Αν έχετε και εσείς ένα σκύλο που τον χαϊδεύει όλος ο κόσμος και ξαπλώνει με κάθε αφορμή για χάδια, αντί να μετανιώνετε που δεν θα αποκτήσετε ποτέ φύλακα για το σπίτι, να τον κάνετε θεραπευτικό σκύλο. Βέβαια θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τη διάθεση για χάδια, αλλά είναι ένα μεγάλο προσόν. Ετσι λοιπόν σκύλοι όπως ο εικονιζόμενος, όταν δεν βρίσκονται σε νοσοκομεία ή γηροκομεία, όπου η επαφή με το ζώο λειτουργεί πραγματικά θεραπευτικά, τότε πηγαίνουν σε αεροδρόμια με σκοπό να «χαλαρώσουν» τους αγχωμένους επιβάτες πριν από την πτήση τους. Η φωτογραφία από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η επαφή με τα ζώα-2

EPA/ANNA SZILAGYI

Μετά από τρία χρόνια

Για πρώτη φορά μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού ο βοτανικός κήπος του Μονάχου ανοίγει μετά από τρία χρόνια, για να απολαύσουν οι επισκέπτες του τα εύθραυστα εκθέματά του. Τις τροπικές πεταλούδες του κήπου με τα σπάνια χρώματά τους και τα μεγάλα μεγέθη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή