Facebook: Τι είναι το metaverse – Δύο καθηγητές εξηγούν στην «Κ»

Facebook: Τι είναι το metaverse – Δύο καθηγητές εξηγούν στην «Κ»

Συνομιλούμε με τους καθηγητές κ. Μιχάλη Μεϊμάρη και κ. Γιώργο Πλειό, για το τι ακριβώς είναι το metaverse, τους στόχους του mr Facebook αλλά και το πώς όλα αυτά συνδέονται με τις κατηγορίες που βαρύνουν την εταιρεία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη την αλλαγή ονομασίας του Facebook σε meta από τη λέξη metaverse, έναν νέο διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν σε εικονικούς χώρους μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Με αφορμή τη στροφή αυτή της εταιρείας συνομιλούμε με τους καθηγητές κ. Μιχάλη Μεϊμάρη και κ. Γιώργο Πλειό, για το τι ακριβώς είναι το metaverse, τους στόχους του mr Facebook αλλά και το πώς όλα αυτά συνδέονται με τις κατηγορίες που βαρύνουν την εταιρεία.

*Ο κ. Μιχάλης Μεϊμάρης είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο των Νέων Τεχνολογιών και Μέσων Ενημέρωσης στην επικοινωνία και την εκπαίδευση. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου για τις Τεχνολογίες της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση της Ουνέσκο στη Μόσχα.

*Ο κ. Γιώργος Πλειός είναι καθηγητής στο τμήμα ΕΜΜΕ, επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του εργαστηρίου κοινωνικής έρευνας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Θεοδώρα Βασιλοπούλου
Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Ακούστε το Podcast

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή