Οι μεγάλες χώρες να προχωρήσουν σε πιο φιλόδοξη φορολογική συμφωνία  

Οι μεγάλες χώρες να προχωρήσουν σε πιο φιλόδοξη φορολογική συμφωνία  

Στην εκτίμηση ότι φτάνει στο τέλος της η περίοδος της παγκοσμιοποίησης που χαρακτηρίστηκε από μία μόνιμη εκστρατεία απορρύθμισης και μείωσης της φορολογίας για τα πιο εύπορα στρώματα προβαίνει, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Κ», ο Γκαμπριέλ Ζούκμαν

οι-μεγάλες-χώρες-να-προχωρήσουν-σε-πιο-561392983

Στην εκτίμηση ότι φτάνει στο τέλος της η περίοδος της παγκοσμιοποίησης που χαρακτηρίστηκε από μία μόνιμη εκστρατεία απορρύθμισης και μείωσης της φορολογίας για τα πιο εύπορα στρώματα προβαίνει, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Κ», ο Γκαμπριέλ Ζούκμαν, διευθυντής του νεοσύστατου Παρατηρητηρίου της Ε.Ε. για την Φορολογία και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley.

Υπάρχει μία αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι αν η παγκοσμιοποίηση «συνεπάγεται διαρκώς χαμηλότερους φόρους για τους πιο ευνοημένους – τις πολυεθνικές εταιρείες και τους μετόχους τους – και νέες επιβαρύνσεις για όσους έχουν ωφεληθεί λιγότερο (μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρές επιχειρήσεις), αυτό δεν είναι βιώσιμο», εξηγεί ο Ζούκμαν.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Γκάμπριελ Ζούκμαν στον Γιάννη Παλαιολόγο

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή