Ο κορωνοϊός καλπάζει σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τα συστήματα υγείας «νοσούν»

Ο κορωνοϊός καλπάζει σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τα συστήματα υγείας «νοσούν»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές των συστημάτων υγείας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στα αμερικανικά νοσοκομεία να ξεπερνάει το φράγμα των 59.000 και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Ευρώπης να φθάνουν στα όριά τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 73% στη διάρκεια των 30 τελευταίων ημερών ξεπερνώντας το όριο των 59.000 και υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ(58.370) νοσηλείες που είχει καταγραφεί τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Reuters.

Οι παραπάνω αριθμοί επιβεβαιώνουν τη θέση των ΗΠΑ ως της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, αν και η ανακοίνωση της Pfizer για αποτελεσματικότητα 90% του εμβολίου στις δοκιμές τελευταίου σταδίου αναπτερώνει τις ελπίδες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Eξίσου δύσκολη η εικόνα και στην Ευρώπη, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τα συστήματα υγεία πολλών χωρών να δοκιμάζονται. Το Βέλγιο προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα για τον κίνδυνο να ξεμείνουν οι ΜΕΘ από κρεβάτια, ενώ έχει ήδη αρχίσει τις αεροδιακομιδές ασθενών στη Γερμανία.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λιέγης δυσκολεύεται να διαχειρισθεί τις νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19. Παρότι ορισμένα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν διαγνωθεί θετικά στον κορωνοϊό, συνεχίζουν να εργάζονται για τη φροντίδα του ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού ασθενών.

Παρόμοια η εικόνα και στην Ιταλία. Στο νοσοκομείo Casal Palocco στα νότια της Ρώμης ο ι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Σχεδόν το σύνολο των 30 κλινών ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει γεμίσει με ασθενείς Covid-19. Οι κλινικές του Μπέργκαμο της Λομβαρδίας φιλοξενούν ασθενείς από το Μιλάνο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της πόλης.

Στην Πορτογαλία, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται σε επίπεδαρ-ρεκόρ, εντείνοντας τις πιέσεις αι στις υπηρεσίες υγείας. Στα όρια «ασφυξίας» και το σύστημα υγείας στην Αυστρία, με την κυβέρνηση της Βιέννης να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να φθάσουν σε ποσοστό 100% πληρότητας στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εξαιτίας του «πιο ισχυρού και πιο σοβαρού» δεύτερου κύματος μολύνσεων κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή