ΚΟΣΜΟΣ

Johnson & Johnson: Πιθανός ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Johnson & Johnson: Πιθανός ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Για ενδεχόμενο ετήσιων εμβολιασμών κατά της Covid-19, όπως συμβαίνει με την εποχική γρίπη, έκανε λόγο ο εκτελεστικός διευθυντής της Johnson & Johnson Άλεξ Γκόρσκι.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ. Γκόρσκι ανέφερε πως αυτό μπορεί να συμβεί καθώς «δυστυχώς ο ιός εξαπλώνεται και μπορεί να μεταλλάσσεται».

«Κάθε φορά που μεταλλάσσεται είναι σχεδόν άλλο ένα κλικ στο πληκτρολόγιο, μιλώντας μεταφορικά, όπου μπορούμε να δούμε μία άλλη παραλλαγή, μία άλλη μετάλλαξη, που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά του να κρατάει μακριά τα αντισώματα ή να έχει μία διαφορετικού τύπου αντίδραση όχι μόνο σε μία θεραπεία, αλλά και σε ένα εμβόλιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: Προς ενισχυτική δόση και ετήσιο εμβολιασμό στη Βρετανία

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο μοναδικής δόσης που παρασκευάζει κατά της Covid-19 για έκτακτη χρήση, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει αίτηση στις ευρωπαϊκές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η αίτηση της Johnson & Johnson προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ακολούθησε την ανακοίνωση της εταιρείας (29 Ιανουαρίου) στην οποία ανέφερε ότι το εμβόλιο της είχε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη μέτριας προς βαριά νόσησης από τον ιό.

Με πληροφορίες από Reuters