Ιράν: Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60%

Ιράν: Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60%

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τεχεράνη ξεκίνησε τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60% στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι.

«Ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60% είναι σε εξέλιξη» δήλωσε σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στη Νατάνζ σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες μπλακ άουτ, το οποίο η Τεχεράνη απέδωσε σε «σαμποτάζ» του Ισραήλ, με τον υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ να προειδοποιεί με εκδίκηση.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Συνέχεια των συνομιλιών στη Βιέννη σε τεταμένο κλίμα

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών, μετέδωσαν ότι η Μοσάντ πραγματοποίησε μια επιτυχημένη επιχείρηση σαμποτάζ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ, προκαλώντας καθυστερήσεις μηνών στο πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Απογοήτευση Ευρωπαίων για την απόφαση του Ιράν

Η απόφαση του Ιράν να αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60% μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στη Νατάνζ αποτελεί «απάντηση» της Ισλαμικής Δημοκρατίας «στην πυρηνική τρομοκρατία» του Ισραήλ, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή