«Φυλακή Μουσουλμάνων η Ευρώπη» για τον Ερντογάν

«Φυλακή Μουσουλμάνων η Ευρώπη» για τον Ερντογάν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ε.Ε. και υποστηρίζει πως η Ενωση έχει μετατραπεί σε «ανοιχτή φυλακή Μουσουλμάνων».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του σε τελετή της κρατικής τηλεόρασης TRT ανέφερε πως «η εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ είναι επικίνδυνη όπως ο κορωνοϊός και εξαπλώνεται μέσα στην Ευρώπη με μεγάλη ταχύτητα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι και 35 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και η Ευρώπη σήμερα για τα αδέλφια μας μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή. Το σημείο που βρισκόμαστε η κατάσταση είναι τρομακτική. Είναι σοβαρή απειλή ασφάλειας για τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την εξάπλωση των ισλαμιστικών στοιχείων. Ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε τον πρόεδρο της Γαλλίας και δήλωσε πως «αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η γκιλοτίνα στη Γαλλική Δημοκρατία».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε και στον εξής προκλητικό παραλληλισμό: «Το λέω ξεκάθαρα, δεν έχει καμία διαφορά το σημερινό κλίμα που δημιουργείται εναντίον των Μουσουλμάνων με το περιβάλλον μίσους που είχε δημιουργηθεί εναντίον των Εβραίων πριν από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή