Η νέα επίθεση Ερντογάν απειλή για το ραντεβού με Μπάιντεν

Η νέα επίθεση Ερντογάν απειλή για το ραντεβού με Μπάιντεν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν την αγωνία τους αν υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να γίνει η πολυπόθητη συνάντηση των δύο προέδρων τον Ιούνιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Σήμερα είδαμε πως ο κύριος Μπάιντεν ενέκρινε την πώληση όπλων στο Ισραήλ, 850.000 όπλα. Κύριε Μπάιντεν, στη δήθεν γενοκτονία των Αρμενίων στάθηκε δίπλα στους Αρμένιους. Τώρα στο γεγονός στη Γάζα που προκαλεί τον θάνατο ανθρώπων εσείς γράφετε ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σας. Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε και την Αυστρία αναφέροντας: «Καταριέμαι την Αυστρία που στο πρωθυπουργικό γραφείο ύψωσε τη σημαία το Ισραήλ. Το κράτος της Αυστρίας τον λογαριασμό της γενοκτονίας που έκανε στους Εβραίους, τώρα θέλει να τον αφήσει στους Μουσουλμάνους». 

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν κατά Μπάιντεν: Εχει «ματωμένα χέρια» για το Ισραήλ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή