Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κορυφαία εφημερίδα της Ιαπωνίας ζητάει από τον πρωθυπουργό την ακύρωση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κορυφαία εφημερίδα της Ιαπωνίας ζητάει από τον πρωθυπουργό την ακύρωση

Η εφημερίδα Asahi Shimbun ζητά από τον πρωθυπουργό «να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης αυτού του καλοκαιριού».

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησε η κορυφαία ιαπωνική εφημερίδα Asahi, η οποία είναι χορηγός επικοινωνίας τόσο της Οργανωτικής Επιτροπής όσο και της διοργάνωσης του Τόκιο.

Σε βασικό της άρθρο επικαλείται τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αναφέρεται στην πίεση που έχει δεχτεί το ιαπωνικό σύστημα υγείας και ζητάει να μην ανάψει η Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 24 Ιουλίου. 

«Καλούμε τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης. Οι ζωές και η υγεία των ανθρώπων έχουν μεγαλύτερη σημασία», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας.

Ο συντάκτης κάνει αναφορά και στην δήλωση του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τζον Κόουτς, ο οποίος είχε πει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν ακόμα και εάν όλη η Ιαπωνία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. “Η άποψη του Τζον Κόουτς έρχεται σε αντίθεση με την άποψη της πλειοψηφίας των Ιαπώνων. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η υγεία των πολιτών. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τις επόμενες ημέρες θα μειωθούν οι μολύνσεις. Αντίθετα, η εμφάνιση των μεταλλάξεων έχει κάνει την κατάσταση περισσότερο ανησυχητική», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, μεταξύ του οποίου και το Τόκιο, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων από Covid-19. Εκτιμήσεις κάνουν λόγω ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραταθεί και τον Ιούνιο. 

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται και στο ιαπωνικό σύστημα υγείας: «Η Οργανωτική Επιτροπή ισχυρίζεται ότι έχει βρει τρόπο να εξασφαλίσει υγειονομική περίθαλψη για το προσωπικό της.

Τι θα γίνει όμως με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Ήδη το σύστημα έχει υπερφορτωθεί και οι ιθύνοντες των νομών γύρω από το Τόκιο έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραχωρήσουν κρεβάτια σε ασθενείς που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες», υπογραμμίζει, και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό της χώρας διερωτάται τι αξία θα έχει η διοργάνωση χωρίς τη στήριξη του ιαπωνικού λαού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας μόνο το 14% των Ιαπώνων επιθυμεί τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή