Καταγγελίες Κάμινγκς: Στέλναμε ηλικιωμένους χωρίς τεστ Covid σε κέντρα φροντίδας

Καταγγελίες Κάμινγκς: Στέλναμε ηλικιωμένους χωρίς τεστ Covid σε κέντρα φροντίδας

«Ο Χάνκοκ μας είπε ότι οι άνθρωποι θα περνούν από τεστ πριν επιστρέψουν στα κέντρα φροντίδας... στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι αυτό δεν γινόταν»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανθρωποι που είχαν προσβληθεί από Covid-19 στέλνονταν από τα νοσοκομεία σε κέντρα φροντίδας χωρίς προηγουμένως να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε ότι αυτά διενεργούνταν, γελοιοποιώντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι θωρακισμένα», κατήγγειλε ο Ντόμινικ Κάμινγκς συνεχίζοντας την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της βρετανικής βουλής.

⇒ Διαβάστε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας

«Ο (υπουργός Υγείας Ματ) Χάνκοκ μας είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι άνθρωποι θα περνούν από τεστ πριν επιστρέψουν στα κέντρα φροντίδας…Μόνο που στην συνέχεια ανακαλύψαμε ότι δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τώρα, όλη αυτή η ρητορική της κυβέρνησης ότι θωρακίσαμε τα κέντρα φροντίδας και μπλα μπλα μπλα, είναι η απόλυτη ανοησία. Ακριβώς το αντίθετο από θωράκιση ήταν αυτό που συνέβη, στείλαμε ανθρώπους με Covid (από τα νοσοκομεία) πίσω στα κέντρα φροντίδας».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τζόνσον: Αποκαλούσε τον ιό “kung flu” και σχεδίαζε σόου μπροστά στις κάμερες

«Πιστεύω ότι ο υπουργός Υγείας έπρεπε να έχει απολυθεί για τουλάχιστον 15, 20 λόγους, στους οποίους περιλαμβάνεται ότι έλεγε ψέματα πολλές φορές από συνεδρίαση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και δημόσια», πρόσθεσε. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ντόμινικ Κάμινγκς: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέτυχε στο θέμα του κορωνοϊού

Ο Κάμινγκς δήλωσε μάλιστα ότι είπε ο ίδιος στον Τζόνσον να απολύσει τον Χάνκοκ.

Οταν του ζητήθηκαν παραδείγματα για τα ψέματα του υπουργού Υγείας, ανέφερε τις διαβεβαιώσεις του Χάνκοκ ότι όλοι οι ασθενείς είχαν την φροντίδα που χρειάζονταν κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας. Ομως, αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την ενημέρωση από τους ειδικούς της κυβέρνησης που έλεγαν ότι ορισμένοι ασθενείς δεν ελάμβαναν την αναγκαία φροντίδα.

Αλλο παράδειγμα αποτελούν οι διαβεβαιώσεις του Χάνκοκ προς το υπουργικό συμβούλιο ότι η τροφοδοσία σε προστατευτικό εξοπλισμό τον Απρίλιο βρισκόταν υπό έλεγχο, για να αποδειχθεί ότι αυτό δεν ίσχυε.

Ο Κάμινγκς, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε κοντά στην απόλυση του Ματ Χάνκοκ τον Απρίλιο του 2020, υπενθύμισε ότι ο υπουργός Υγείας ελέγχεται και για το φιάσκο της εφαρμογής του συστήματος των διαγνωστικών τεστ σε γενικευμένη κλίμακα.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT