Euro 2021: Επίθεση Βερολίνου κατά UEFA για το σχεδόν γεμάτο Γουέμπλεϊ

Euro 2021: Επίθεση Βερολίνου κατά UEFA για το σχεδόν γεμάτο Γουέμπλεϊ

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ έκανε λόγο για ανεύθυνη απόφαση με εμπορικά κριτήρια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ επιτέθηκε στην UEFA την Πέμπτη χαρακτηρίζοντας την απόφασή της για αυξημένη παρουσία θεατών στις κερκίδες των γηπέδων του Euro «εντελώς ανεύθυνη», την ώρα που επεκτείνεται η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Ο κ. Ζέεχοφερ κατηγόρησε μάλιστα την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου ότι φαίνεται να κυριαρχείται από εμπορικές προτεραιότητες, που όπως τόνισε δεν πρέπει να μπαίνουν πάνω από τα ζητήματα υγείας.

Πρόσθεσε ότι είναι αναπόφευκτο ένας αγώνας με 60.000 θεατές – όσους δηλαδή πρόκειται να επιτρέψει η UEFA να μπουν στο Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό – να σκορπίσει τον κορωνοϊό, δεδομένης και της ινδικής παραλλαγής του.

Διαβάστε επίσης:

Οι δηλώσεις του κ. Ζέεχοφερ έγιναν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, κι ενώ το Μόναχο πρόκειται την Παρασκευή να φιλοξενήσει ίσως τον πλέον σημαντικό προημιτελικό της διοργάνωσης, αυτόν μεταξύ Βελγίου και Ιταλίας.

Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού έρχονται δύο ημέρες μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Γερμανίας από τη διοργάνωση, κι ενώ είχε γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι θα επιτραπούν πάνω από 60.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ για τα τελικά του Euro.

Πριν τον αγώνα με την Αγγλία την Τρίτη, που παρακολούθησαν 45.000 φίλαθλοι, είχε ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση, τη φορά εκείνη, να μειωθεί ο κόσμος στις κερκίδες του λονδρέζικου γηπέδου.

Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ζητήματα εκτάκτου ανάγκης Κάθριν Σμόλγουντ απάντησε ουσιαστικά λέγοντας ότι για να δούμε την επίδραση του Euro στην αύξηση των κρουσμάτων «πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα γήπεδα, όπως στις παμπ και τα μπαρ», όπως είπε χαρακτηριστικά την Πέμπτη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή