Ερντογάν: Θα πρέπει να μας κηρύξει κάποιος τον πόλεμο για να γίνουμε μέλος της ΕΕ;

Ερντογάν: Θα πρέπει να μας κηρύξει κάποιος τον πόλεμο για να γίνουμε μέλος της ΕΕ;

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, «η Τουρκία περιμένει να μπει στην Ε.Ε. από τη δεκαετία του '60 και τώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την Ουκρανία»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Θετική χαρακτηρίζει την προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ωστόσο διερωτάται «γιατί δεν γίνεται μέλος η Τουρκία;».

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, «η Τουρκία περιμένει να μπει στην Ε.Ε. από τη δεκαετία του ’60 και τώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την Ουκρανία. Τις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας τις θεωρούμε θετικές. Γιατί όμως δεν γίνεται μέλος η Τουρκία;»

«Την ευαισθησία που δείχνετε στην Ουκρανία να την δείξετε και για την Τουρκία. Μήπως μόνο όταν κάποιος κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, τότε θα βάλετε στην ατζέντα σας την Τουρκία;», ανέφερε και πρόσθεσε: «Γιατί δεν μας δίνουν οπλα οι Ευρωπαίοι; Γιατί μας κάνουν εμπάργκο;».

«Οι πολλές χώρες της Ε.Ε. που θα πρέπει να συνεργαζόμαστε στον αμυντικό τομέα και είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν μας δίνουν οπλικά συστήματα. Δεν συνεργάζονται. Mήπως θα περιμένουν έναν άλλο πόλεμο; Aυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Tα μέλη του ΝΑΤΟ παράγουν μόνο λόγια, όπως και τα μέλη της Ε.Ε», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή