Καβαλά: Δεν είμαι άνθρωπος τoυ Σόρος – Η υπόθεση Γκεζί αποκάλυψε την κατάσταση στο δικαστικό σώμα

Καβαλά: Δεν είμαι άνθρωπος τoυ Σόρος – Η υπόθεση Γκεζί αποκάλυψε την κατάσταση στο δικαστικό σώμα

«Οι διαδηλώσεις στο Γκεζί δεν οργανώθηκαν από εμένα. Είναι μάταιος κόπος να συνδέσουμε τον Σόρος ή άλλον εξωτερικό παράγοντα με την προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων πολίτων, με το αίσθημα δικαιοσύνης και το αίτημα για ελευθερία ενάντια στις αντιδημοκρατικές πρακτικές», τόνισε ο Οσμάν Καβαλά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι διαδηλώσεις στο Γκεζί δεν οργανώθηκαν από εμένα. Είναι μάταιος κόπος να συνδέσουμε τον Σόρος ή άλλον εξωτερικό παράγοντα με την προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων πολiτών, με το αίσθημα δικαιοσύνης και το αίτημα για ελευθερία ενάντια στις αντιδημοκρατικές πρακτικές», τόνισε ο Οσμάν Καβαλά, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Τουρκίας, χρηματοδοτώντας τις διαδηλώσεις του 2013 και στηρίζοντας το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οσμάν Καβαλά

«Γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί αυτή η απόφαση με δηλώσεις ότι είμαι “άνθρωπος του Σορος”. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαδηλώσεις στο Γκεζί δεν οργανώθηκαν από εμένα. Είναι μάταιος κόπος να συνδέσουμε τον Σόρος ή άλλον εξωτερικό παράγοντα με την προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, με το αίσθημα δικαιοσύνης και το αίτημα για ελευθερία ενάντια στις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η υπόθεση Γκεζί αποκάλυψε την κατάσταση που επικρατεί στο δικαστικό σώμα. Έτσι, γίνεται καλύτερα κατανοητό ότι το δικαστικό σώμα εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για όλους τους πολίτες.

Στις 25 Απριλίου 2022 οι πολίτες που ασπάστηκαν τις αξίες της δημοκρατίας και αγάπησαν τη χώρα τους, τιμωρήθηκαν από το εν λόγω δικαστικό σώμα. Όπως καταδεικνύεται από την αντίθετη ψήφο του δικαστή της μειοψηφίας, αυτή η απόφαση βασίστηκε σε στοιχεία που αποκτήθηκαν παράνομα και δεν περιείχαν αποδείξεις ότι είχε διαπραχθεί έγκλημα. Η απόφαση είναι αυθαίρετη και ελήφθη κατά παράβαση των νομικών κανόνων, υπό πολιτική πίεση».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή