Σαρλ Μισέλ: Ξαφνική ασθένεια προκαλεί αναβολή μιας δύσκολης συνάντησης με ευρωβουλευτές

Σαρλ Μισέλ: Ξαφνική ασθένεια προκαλεί αναβολή μιας δύσκολης συνάντησης με ευρωβουλευτές

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πολιτικό θερμόμετρο» θα ανέβαινε κατακόρυφα την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς οι ευρωβουλευτές θα είχαν ενώπιόν τους τον απερχόμενο πλέον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στην «ατζέντα» βρίσκεται το θέμα της έως τώρα διαχείρισης του βέτο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν για την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, ενόψει και του κρίσιμου έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την 1η Φεβρουαρίου.

Η πρόσφατη απόφαση του Σαρλ Μισέλ να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, αλλά να παραμείνει έως την ορκωμοσία του στη θέση του, έχει ενοχλήσει αρκετούς ευρωβουλευτές ακόμη και από την ευρωομάδα του, τους Φιλελευθέρους. Επομένως ήταν σχεδόν βέβαιον ότι η συνάντηση της Τετάρτης θα έφερνε και αυτό το ζήτημα προς συζήτηση.

Ομως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τελικά δεν θα παραστεί στο Στρασβούργο λόγω ασθένειας… Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε πριν από λίγο στους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες ότι υποφέρει από λουμπάγκο και πως χθες σχεδόν δεν μπορούσε να μιλήσει από τον πόνο. Οι οδηγίες του γιατρού είναι να περιορίσει τις κινήσεις του, ανέφερε και προσέθεσε ότι το πρόγραμμά του ήδη οργανώνεται ανάλογα για τις επόμενες ημέρες. Γι’ αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου και της 1ης Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές Φεβρουαρίου, σημείωσε εκπρόσωπός του.

«Διπλωματική» ή μη, η ασθένεια του Σαρλ Μισέλ σίγουρα αφήνει μόνη την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να εξηγήσει εκείνη στους ευρωβουλευτές τι συμβαίνει με την Ουγγαρία, ποια τα σχέδια της Ε.Ε. για να αποφύγει ένα νέο βέτο του Ορμπαν στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και πιθανά εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιμείνει να «μπλοκάρει» το πακέτο των 50 δισ. προς την Ουκρανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή