Κωνσταντινούπολη: Ενοπλη επίθεση σε καθολική εκκλησία – Ενας νεκρός

Κωνσταντινούπολη: Ενοπλη επίθεση σε καθολική εκκλησία – Ενας νεκρός

To συμβάν σημειώθηκε στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία, στη συνοικία Σαριγιέρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, κι άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα ένας από τους εκκλησιαζόμενους να πέσει νεκρός, με τραύμα στο κεφάλι.

Οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Κάμερα ασφαλείας της περιοχής κατέγραψε τους δύο κουλουλοφόρους να φτάνουν πεζή στο σημείο.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τουρκική αστυνομία για τη σύλληψή τους.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής τους στα κοινωνικά δίκτυα ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό και για τον σκοπό αυτό ορίστηκαν δυο προϊστάμενοι της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης και ένας αντιεισαγγελέας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ καταδικάζει την επίθεση και αφήνει να εννοηθεί ότι η επίθεση στρεφόταν κατά του ατόμου με αρχικά του ονόματός του CT που έπεσε νεκρό κατά την επίθεση.

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά την διάρκεια της λειτουργίας με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο πάπας μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή