Ε.Ε.: Ο αγώνας του Αλεξέι Ναβάλνι για τη δημοκρατία θα συνεχίσει να ζει

Ε.Ε.: Ο αγώνας του Αλεξέι Ναβάλνι για τη δημοκρατία θα συνεχίσει να ζει

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει στις Βρυξέλλες η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι στις Βρυξέλλες, με Ευρωπαίους αξιωματούχους και πολιτικές ευρωομάδες να στέλνουν μηνύματα μέσω αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Πούτιν δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από τη διαφωνία του λαού του. Πρόκειται για ζοφερή υπενθύμιση του τι είναι ο Πούτιν και το καθεστώς του», αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ας ενωθούμε στον αγώνα για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και ασφάλειας εκείνων που τολμούν να σταθούν ενάντια στην απολυταρχία», τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τονίζει ότι «ο Αλεξέι Ναβάλνι αγωνίστηκε για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Για τα ιδανικά του, έκανε την υπέρτατη θυσία. Η Ε.Ε. θεωρεί το ρωσικό καθεστώς αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτόν τον τραγικό θάνατο».

«Ο κόσμος έχασε έναν μαχητή, το κουράγιο του οποίου θα αντηχεί από γενιά σε γενιά» σημειώνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και συμπληρώνει πως «η Ρωσία του στέρησε την ελευθερία και τη ζωή του αλλά όχι την αξιοπρέπειά του. Ο αγώνας του για τη δημοκρατία θα συνεχίσει να ζει».

Στη δική του ανάρτηση το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) επισημαίνει «ο αγώνας για τη δημοκρατία συνεχίζεται. Αναπαύσου εν ειρήνη Αλεξέι Ναβάλνι».

«Ο κόσμος έχασε έναν ακόμα μαχητή της ελευθερίας, έναν ακόμα ήρωα. Αναπαύσου εν ισχύι», τονίζουν οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D).

«Ο Πούτιν πρόσθεσε και άλλο αίμα στα χέρια του» το σχόλιο των Φιλελεύθερων του Renew.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή