«Δεν κινδυνεύουν οι Έλληνες της Ουκρανίας από ακροδεξιά στοιχεία»

«Δεν κινδυνεύουν οι Έλληνες της Ουκρανίας από ακροδεξιά στοιχεία»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΚΡΙΜΑΙΑ:  Τα δημοσιεύματα σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Ουκρανίας από ακροδεξιά στοιχεία, διέψευσε μιλώντας στον ανταποκριτή της «Κ» στην Κριμαία η εκπρόσωπος των ελληνικών κοινοτήτων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών της αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ελληνικής καταγωγής βουλευτής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αιτία για την επίθεση αποτέλεσε το κόμμα που εκπροσωπεί και όχι η καταγωγή του».

Νωρίτερα, απάντηση σε σχόλια στελεχών της αντιπολίτευσης περί επιθέσεων κατά ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από ακροδεξιούς εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο σημειώνει πως είναι «κατώτερο των περιστάσεων» τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

«Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή