Προσωπικές ιστορίες επιβατών του μοιραίου Boeing

Προσωπικές ιστορίες επιβατών του μοιραίου Boeing

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωποι που έκαναν τα πρώτα βήματα της ζωής τους και άλλοι που είχαν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής, ήταν μεταξύ των 227 επιβατών που είχαν την ατυχία να επιβιβαστούν στη μοιραία πτήση MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος πίσω της. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εξακολουθούν να αναζητούνται από πλοία και αεροσκάφη τουλάχιστον δέκα χωρών που «χτενίζουν» μια τεράστια ζώνη κατά μήκος και πλάτος της πορείας του Boeing.

Πριν συμβεί το μοιραίο, στα καθίσματα του αεροσκάφους είχαν πάρει τη θέση τους άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικιών και επαγγελματικών κατηγοριών. Κάποιοι ταξίδευαν μόνοι τους και άλλοι με παρέα. Ο νεότερος επιβάτης ήταν μόλις δύο ετών και ο γηραιότερος 76. Για κάποιους από αυτούς ήταν ένα ακόμη ταξίδι στη λίστα με τα μέρη που είχαν επισκεφτεί, όπως στην περίπτωση των δύο Αυστραλών Ρόμπερτ Λάουτον και της συζύγου του Κάθριν ηλικίας 58 και 54 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν ως χόμπι τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως δήλωσε μια γειτόνισσα τους «ξεκινούσαν μια ακόμα περιπέτεια και ήταν ενθουσιασμένοι».

Δεν ήταν όμως οι μοναδικοί Αυστραλοί που είχαν πάθος με τα ταξίδια. Ο Ρόντνει και η Μαίρη Μπράους έβλεπαν στο ταξίδι αυτό «το επόμενο βήμα στη ζωή τους», κάτι το οποίο όμως δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν.

Οι περισσότεροι επιβάτες της πτήσης ήταν από την Κίνα ή τη Μαλαισία. Μαζί τους ήταν επίσης Αμερικανοί, Αυστραλοί, Ινδοί, Γάλλοι, Ινδονήσιοι, Ουκρανοί και επιβάτες άλλων εθνικοτήτων. Στο αεροσκάφος βρίσκονταν επίσης 12 άτομα μέλη του πληρώματος.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και άτομα που αναζητούσαν πάσει θυσία μια καλύτερη τύχη, αλλά η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια για αυτούς. Αυτό φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση του ενός εκ των δύο επιβατών που ταξίδευαν με πλαστά διαβατήρια. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαλαισίας ο 19χρονος Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί σε προγενέστερο χρόνο στην Ταϊλάνδη με στόχο να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία. Επίσης Ιρανός ήταν και ο δεύτερος επιβάτης με πλαστό διαβατήριο ο οποίος ονομάζεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Interpol Ντελαβάρ Σεβέντ Μοχαμαντρέζα και ήταν 29 ετών.

Με το αεροσκάφος ταξίδευαν και δύο μαθητές γαλλικού σχολείου από το Πεκίνο που ήταν ζευγάρι, ο 17χρονος Χάντριεν Γουατρέλος και η 18χρονη Ζάο Γιαν, οι οποίοι επέστρεφαν στην Κίνα ύστερα από δύο εβδομάδες διακοπών στη Μαλαισία.

Υπήρχαν ωστόσο και επιβάτες που με το τέλος του ταξιδιού τους θα άρχιζε ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ο 24χρονος Φίρμαν Τσάντρα Σίρεγκαρ από την Ινδονησία θα υπέγραφε στο Πεκίνο τριετές συμβόλαιο εργασίας με την εταιρεία Schlumberger, που ειδικεύεται στην εξόρυξη πετρελαίου.

Ο καλλιγράφος Μενγκ Γκαοσένγκ από την Κίνα επιβιβάστηκε στην πτήση με άλλους δεκαοκτώ καλλιτέχνες, με τέσσερα μέλη της οικογένειας και με άλλα τέσσερα άτομα προσωπικό. Με το Boeing ταξίδευαν επίσης οκτώ κινέζοι και δώδεκα μαλαισιανοί εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας Freescale.

Στη συγκεκριμένη πτήση επρόκειτο να επιβιβαστεί και ο Λιου Χονγκουέι, επικεφαλής επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Πεκίνο και φίλος του καλλιγράφου Μενγκ. Ωστόσο η τύχη τού χαμογέλασε καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν μπόρεσε να κάνει το ταξίδι επειδή κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν τού το επέτρεψαν. «Θα μπορούσα να είμαι εγώ στο αεροσκάφος αυτό, ανησυχούμε πολύ όλοι» δήλωσε.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή