Από το Πακιστάν στην κορυφή του κόσμου μέσω Κύπρου

Από το Πακιστάν στην κορυφή του κόσμου μέσω Κύπρου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος τους ξεκίνησε από το Πακιστάν και μέσω Πανεπιστημίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έφθασαν στην παγκόσμια κορυφή.

Πρόκειται για τους φοιτητές οι οποίοι κάνουν το διδακτορικό τους στο πανεπιστήμιο Frederick που έχει έδρα τη Λευκωσία Muhammad Ali Babar Abbasi (με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρ Συμεών Νικολάου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) και Rafay Iqbal Ansari (με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρ. Χρυσόστομο Χρυσοστόμου του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών).

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι δυό τους, μαζί με τον Saleem Shahid διδακτορικό φοιτητή του Politecnico di Milano (υπό την επίβλεψη του καθηγητή Andrea Melloni), επελέγησαν για την τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Ericsson Innovation Awards 2016, που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στην έδρα της Ericsson στη Στοκχόλμη.

Σε αυτή την τελική φάση συμμετέχοντας θα έχουν να συναγωνισθούν τις ομάδες  Airscapes  από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) των ΗΠΑ, SoundVision από το University of British Columbia του Καναδά, και Common Spoon της Polytechnic University of Catalonia της Ισπανίας!

Οι τρεις φοιτητές της ομάδας SherPak –που ευλόγως θεωρούνται πλέον νικητές, φθάνοντας σε αυτό το σημείο – φοιτούν στα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια (Frederick & Politecnico di Milano) στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων Erasmus Mundus για το διδακτορικό τους και έχουν εξασφαλίσει πλήρη τριετή υποτροφία τόσο από το πρόγραμμα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Στοκχόλμη, «ανεβαίνουν» με στόχο την ανάπτυξη του πρωτότυπου βιώσιμου προϊόντος που προτείνουν, δηλαδή τα «έξυπνα παράθυρα» για τη ζωή στο αστικό περιβάλλον στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση αξιοσημείωτο είναι ότι στην αφετηρία αυτής της διαδικασίας είχαν να συναγωνιστούν 843 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή