ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρύο τσιζκέικ με κόκκινη μαρμελάδα

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Συνταγές, Επιδόρπια, Κρέμα, Τσιζκέικ, Μαρμελάδες, Φράουλες

Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με φρέσκα φρούτα του δάσους που θα βρούμε σε επιλεγμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ.

Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 1 - 2 ώρες

Υλικά για 8 άτομα:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά


Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία:

Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Τοποθετούμε 1 τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. μέσα σ’ ένα ταψί, πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 1 φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.

Το ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα: Ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες τουλάχιστον.

Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ