ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαρονέφρι με μπίρα

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κρέας, Χοιρινό, Αλκοόλ, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Ψαρονέφρι

Προετοιμασία: 10΄ Μαγείρεμα + Τηγάνισμα: 10΄
 

Υλικά για 4 άτομα:
  • 3 ψαρονέφρια (περίπου 300 γρ. το καθένα), κομμένα στα τέσσερα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 330 ml μπίρα ξανθιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Με τις παλάμες μας πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ώστε να γίνουν πιο λεπτά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Οταν πάρουν χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε την μπίρα και τη μουστάρδα, το θυμάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στην περίπτωση που δεν χωρούν όλα τα υλικά μαζί μέσα στο σκεύος, τα διαιρούμε όλα στα δύο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα με λαδολέμονο, χτυπημένο στο μούλτι μαζί με τη σάρκα από μια ώριμη ντομάτα.

Τι πίνουμε: Μια μπίρα, φυσικά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ