Τούρτα μπανόφι με digestive

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 30΄ / Βράσιμο: 2½ ώρες / Αναμονή: 2½ ώρες

 

Υλικά (για 6 – 8 μερίδες)

  • 2 κουτιά (των 397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο 
  • 1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα digestive
  • 1/2 πακέτο (100 γρ.) μπισκότα digestive σοκολάτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 – 5 μπανάνες μεσαίου μεγέθους, ώριμες
  • 1 κουβερτούρα (100 – 125 γρ.), τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

Διαδικασία

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο και βράζουμε για 2½ ώρες. Ενδιαμέσως συμπληρώνουμε με νερό ώστε να μένουν πάντα σκεπασμένες. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις κονσέρβες να κρυώσουν κλειστές για 1 ώρα.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζουμε τη σκόνη μπισκότου σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή στα μικροκύματα και το αδειάζουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να υγρανθεί με βούτυρο όλη η ποσότητα του μπισκότου. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 – 22 εκ.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε τσέρκι αντίστοιχης διαμέτρου, το οποίο ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Φροντίζουμε οπωσδήποτε η βάση να είναι λίγο υψωμένη γύρω-γύρω. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο που έχει μετατραπεί σε πηχτή καραμέλα.

Θα χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα 1½ κονσέρβας. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω σε αυτή ομοιόμορφα την πηχτή καραμέλα. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομματάκια. Σκορπάμε τα κομματάκια πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τριμμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά την τούρτα στο ψυγείο προτού την ξεφορμάρουμε.

Μυστικό: Μπορούμε να βράσουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα μπόλικες μέρες πριν την παρασκευή της τούρτας. Τις διατηρούμε κλειστές στο ντουλάπι. Ομως, πριν τις ανοίξουμε, τις βουτάμε για 1 – 2 λεπτά σε πολύ ζεστό νερό ώστε να απλώσει η καραμέλα που θα έχει σφίξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή