Σοκολατένιο κέικ με μήλο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 70΄ 

Υλικά (για 12  μερίδες)

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά μέτρια
  • 120 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, όλα σε σκόνη
  • 3 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε κύβους
  • 125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • λίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 – 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 – 70 λεπτά στις αντιστάσεις. Δοκιμάζουμε αν έγινε με το κόλπο με το μαχαίρι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή