ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Dough and Shaker: Αφράτες ζύμες, νόστιμα κοκτέιλ

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Υπόλοιπη Ελλάδα, Bar/Restaurant, € €

Η θέση: Στον πανέμορφο Πύργο της Τήνου, δύο βήματα από το σπίτι και το μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά.

Η ατμόσφαιρα: Το νεαρό ζευγάρι των ιδιοκτητών, Φραντζέσκας και Αντώνη, χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους στην εστίαση δημιούργησε ένα γουστόζικο χώρο, που ενσωματώνεται αρμονικά στο ήσυχο λευκό του μαρμαρόχτιστου Πύργου.

Το φαγητό: Στη δροσιά της βεράντας του δοκιμάζουμε ροδοψημένες πίτσες με κρουστά κι αφράτα ζυμάρια, και νοστιμότατα ζυμαρικά, βρασμένα όπως πρέπει. Μας είπαν ότι τα ζυμάρια τους είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι, αυθημερόν, από ελληνικά άλευρα, και ειδικά για τη πίτσα ωριμασμένα τουλάχιστον 12 ώρες. Δεν ακολουθούν κάποιο ήδη υπάρχον μοτίβο όπως το ιταλικό ή το Αμερικάνικο, ωστόσο θα γαργαλίσουν τη μνήμη όσων θυμούνται εκείνη τη παχουλή ρετρό πίτσα αθηναϊκής γειτονιάς.

Οι πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς: από Κοζάνη, Δράμα, Καρδίτσα και Τήνο τα αλλαντικά και τα ζαρζαβατικά από ντόπιο καλλιεργητή. Χειροποίητες είναι όλες οι σάλτσες τους. Απαραιτήτως δοκιμάστε το πεϊνιρλί σε σχήμα καραμέλας, κλειστό σαν καλτσόνε – πολύ καλό το Τηνιακό με μείγμα ντόπιων τυριών και ρίγανη-, ξεχωρίζει η πίτσα με προσούτο, μαρμελάδα με ντόπιο σύκο και γκοργκοντζόλα, ενώ σούπερ καλοφτιαγμένα τα φρέσκα ζυμαρικά (ριγκατόνι, σπαγκέτι και τρέτσε) «ντύνονται» με ωραίες σάλτσες όπως η καπρέζε και η ντιζόν. Για την υπογλυκαιμία ζητήστε πίτσα με φράουλες, σοκολάτα, ινδική καρύδα και μια μπάλα παγωτό!

Ο λογαριασμός: Πίτσα από 8,5€, πεϊνιρλί από 6,5€, ζυμαρικά από 7,5€ και κοκτέιλ από 7,5€.

Η κάβα: Λίγα εμφιαλωμένα κυκλαδίτικα κρασιά, και πολύ νόστιμα κοκτέιλ, που επιμελείται ο γνωστός mixologist Γιώργος Τσιρίκος.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00-3.00.

Dough and Shaker,
Πύργος, Κεντρικός δρόμος, Τήνος,
Τ/22830-31119.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ