Μαραβέλης: Φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα

Μαραβέλης: Φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντόπιο ψάρι από τον Ευβοϊκό και μαστόρικο ψήσιμο στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι κοντά στην Αιδηψό.

Η θέση: Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, στον οικισμό του Αγίου Νικολάου, 1 χιλιόμετρο από τα λουτρά της Αιδηψού.

Η ατμόσφαιρα: Αν πετύχετε καλή μέρα, το περιβάλλον είναι ιδανικό για να καθίσετε έξω: δίπλα στη θάλασσα και με θέα στην καταπράσινη χερσόνησο της Λιχάδας απέναντι. Ο εσωτερικός χώρος απλός με πολλά θαλασσινά στοιχεία. Θα συναντήσετε ντόπιους και επισκέπτες του Σαββατοκύριακου από τα λουτρά της Αιδηψού.

Μαραβέλης: Φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύμα-1

Το φαγητό: Όσες διαφορετικές συνταγές και αν δοκιμάσω, ό,τι πρωτότυπο τρόπο μαγειρέματος, πάντα εκτιμώ ξανά την αξία ενός απλού ψητού καλαμαριού ή ψαριού. Βέβαια, μόνο η ποιοτική και φρέσκια πρώτη ύλη μπορεί να «αντέξει» αυτή τη δοκιμασία. Ό,τι φάγαμε στην ψαροταβέρνα του Μαραβέλη το φάγαμε έτσι: ψητό με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Και ήταν όλα εξαιρετικά. Το φρέσκο καλαμάρι, οι σαργοί, τα μπαρμπουνάκια και το χταπόδι. Οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται ψάρια αποκλειστικά από τους ψαράδες της περιοχής, κάθε πρωί τούς τα παραδίδουν στην ταβέρνα. Θα διαλέξετε οι ίδιοι ποιο ακριβώς ψάρι θέλετε, αφού τα δείτε στο ψυγείο, και συνήθως η ψαριά έχει αρκετά είδη, από κουτσομούρα και σαρδέλα μέχρι φαγκρί και σαργό. Λιγοστά μαγειρευτά και κρεατικά για όσους από την παρέα δεν τρώνε ψάρι και αρκετά ορεκτικά και σαλάτες, όπως χόρτα, άγρια και ήμερα, αμπελοφάσουλα, τζατζίκι, τυροκαυτερή και άλλα.

Ο λογαριασμός: περίπου 15-25 € το άτομο με ποτό, ανάλογα με το ψάρι.

Η κάβα: Ποικιλία στα ούζα και στις μπίρες, κρασί χύμα 2-3 αξιόλογα εμφιαλωμένα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00-00.00

Μαραβέλης,

Παραλιακή Αγίου Νικολάου, Αιδηψός,

Τ/22260-60.240

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή