ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριγκατόνι με αλμύρα και σάλτσα πιπεριάς

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζυμαρικά / Ρύζι, Χόρτα, Συνταγές, Πιπεριές, Τυριά, Κυρίως Πιάτο

Κερδίζουμε χρόνο βράζοντας τα χόρτα στην ίδια κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. Με τον τρόπο αυτόν αναμειγνύονται καλύτερα και οι γεύσεις τους. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλμύρα, βάζουμε βλίτα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας.

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 20΄/ Χρόνος: 15΄
 

Υλικά
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  • 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη
  • 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 300 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια (σε λαϊκές αγορές και σε μεγάλα μανάβικα)
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη την πιπεριά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι και το πετάμε. Ρίχνουμε την πιπεριά, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα τελευταία 4-5 λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Στραγγίζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αδειάζουμε αμέσως στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα Blanc de Noir από Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ