Στο φινάλε ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Σούπερ Λιγκ 1

Στο φινάλε ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Σούπερ Λιγκ 1

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο, για τις βαθμολογικές συνθήκες με τις οποίες θα μπουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ οι ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια και μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η 25η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, ήταν καθοριστική για κάποιες ομάδες, κυρίως στην «ουρά» της βαθμολογίας, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν την άλλη Κυριακή, όπου όλες οι αναμετρήσεις έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία, όπως για παράδειγμα το ντέρμπι Παναθηναϊκού –ΠΑΟΚ και η δοκιμασία της ΑΕΚ στον Βόλο.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα παιχνίδι, με απίστευτη εξέλιξη. Ο Αρης προηγήθηκε με 2-0 ωστόσο ο «δικέφαλος του Βορρά» με δυο γκολ στο 87΄και τις καθυστερήσεις, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου, μπήκε μπροστά στο σκορ στο 26΄με γκολ του Μπερτόγλιο που επωφελήθηκε την ασταθή απόκρουση του Ζίβκοβιτς στο σουτ του Γκάμα αλλά και τη νωθρή εικόνα του ΠΑΟΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο.  

Στην επανάληψη, ο Πάμπλο Γκαρσία αντικατέστησε τον Ιάπωνα Καγκάβα που είχε πάρει την θέση του Τζόλη (παρουσίασε συμπτώματα ίωσης) στο αρχικό σχήμα. Η αλλαγή του Σφιντέρσκι και του συστήματος σε 4-4-2, έδωσε επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ, όμως ο Αρης ήταν αυτός που έκανε το 0-2 με γκολ του Μάνου στο 69΄, πάλι μετά από άσχημο διώξιμο του Ζίβκοβιτς.

Στο 87΄ ο προωθημένος Ινγκασον, μετά από άσχημη απομάκρυνση του Ροζ μείωσε για τους γηπεδούχους ενώ στο 90’+2΄ο ίδιος παίκτης κέρδισε το πέναλτι από τον Μπουσέ, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (80′ Μπάμπα), Τσιγγάρας, Σβαμπ (80′ Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Καγκάβα (46′ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ

ΑΡΗΣ: Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86′ Μπεναλουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55′ Μάνος), Μπερτόλιο (71′ Σίλβα), Γκάμα (71′ Κάτσε), Μαντσίνι (86′ Γκανέα).

Απόψε (19.30) η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα και θέλει μόνο τη νίκη για να φτάσει τον Αρη στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο απέναντι στην Λαμία επικρατώντας με 3-0, στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Αρσεναλ. Οι παίκτες του Μαρτίνς «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο οπότε και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

«Το μυαλό των παικτών ήταν στην Αρσεναλ» παραδέχθηκε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» που φάνηκε αισιόδοξος πως θα έχει στην διάθεση του τον Μπα ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 18΄.

Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για τρίτη φορά από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μέσα σε διάστημα 17 ημερών, μια ήττα (1-0) η οποία προκαλεί σκεπτικισμό και πιθανών εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία, ενόψει της συνέχειας και της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα στα πλέι οφ για να επιτύχει την ευρωπαϊκή της έξοδο. Ταυτόχρονα, άσχημα ήταν τα νέα για τον Γιουνούς Σανκαρέ που τραυματίστηκε στο παιχνίδι, αύριο θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση μηνίσκου και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για 20 μέρες.

Οι «πράσινοι» έχουν συγκάτοικο στην βαθμολογία τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος επέκτεινε το αήττητο σερί του στα δέκα παιχνίδια, φεύγοντας ισόπαλος 1-1 από το Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο.

Στην μάχη της «ουράς», ο Παναιτωλικός πέτυχε νίκη «χρυσάφι» επί του Βόλου με 1-0. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν με γκολ του Αριγίμπι στο 75΄, έφτασαν τους 20 βαθμούς και ξεκόλλησαν από την προτελευταία θέση, προσπερνώντας ΟΦΗ και Λαμία αποκτώντας παράλληλα «μαξιλαράκι» ασφαλείας τεσσάρων βαθμών από την ουραγό ΑΕΛ.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήθελε περισσότερο το παιχνίδι από τον αδιάφορο βαθμολογικά Βόλο και το πήρε, και πλέον το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη την τελευταία αγωνιστική είναι άκρως σημαντικό για την παραμονή της στην κατηγορία,

Η εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 3-2, έβαλε «φωτιά» στα επερχόμενα πλέι άουτ, και είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Γιώργου Σίμου που ανέλαβε πλήρως την ευθύνη. Οι Κρητικοί που γνώρισαν την ένατη σερί ήττα βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση και την Δευτέρα (8/3) αναμένεται να ανακοινώσουν τον αντικαταστάτη του 42χρονου προπονητή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή