Ισπανία – Σουηδία 0-0: Έπεσαν σε μπλόκο οι «Φούριας Ρόχας» (βίντεο)

Ισπανία – Σουηδία 0-0: Έπεσαν σε μπλόκο οι «Φούριας Ρόχας» (βίντεο)

Η Σουηδία άντεξε στην πίεση και κράτησε στο μηδέν τους Ισπανούς

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί 96 λεπτά η Ισπανία έπαιξε στο μισό γήπεδο τη Σουηδία, η κατοχή έφτασε κάποια στιγμή ακόμα και στο 81%, αυτό όμως δεν αρκούσε για να φτάσει στη νίκη. Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, το πρώτο στο φετινό Euro, με τον 5ο όμιλο από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να παίρνει φωτιά, καθώς στην κορυφή του είναι η Σλοβακία που έχει 3 βαθμούς, ενώ και οι Σουηδοί μάλλον βγήκαν από το Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης ικανοποιημένοι με τον βαθμό που πήραν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πολωνία – Σλοβακία 1-2: Η πρώτη έκπληξη του Euro (βίντεο)

Οι Ισπανοί πάτησαν το γκάζι από το πρώτο λεπτό, με τους Σουηδούς να είναι σχεδόν όλοι μαζεμένοι μπροστά από την εστία του Ολσεν. Ο Ολμο στο 16ο λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «φούριας ρόχας», ενώ στο 38ο λεπτό τον «μιμήθηκε» ο Μοράτα, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ολσεν μετά από λάθος της άμυνας, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.

Η Σουηδία απάντησε στο 41ο λεπτό, όταν ο Ισακ πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Γιορέντε άλλαξε την πορεία της μπάλας πριν αυτή περάσει τη γραμμή και αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι κατέληξε στα χέρια του Ουνάι Σιμόν που απλώς παρακολουθούσε την τροχιά της.  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σκωτία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι βλέπουν πρόκριση με γκολ από τα 45 μέτρα (βίντεο)

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Η Ισπανία συνέχιζε να πιέζει και να δημιουργεί καλές στιγμές τις οποίες όμως είτε δεν μπορούσαν να τελειώσουν οι επιθετικοί της, είτε σταματούσε στον Ολσεν, η Σουηδία ήταν όμως η ομάδα που έχασε το… άχαστο. Στο 61ο λεπτό, πάλι ο Ισακ έκανε ό,τι ήθελε την ισπανική άμυνα, την τελευταία στιγμή γύρισε στον Μπεργκ, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να αστοχεί σχεδόν σε κενή εστία.

Παρά την καθολική υπεροχή της Ισπανίας στην υπόλοιπη μισή ώρα, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον η «μάχη» στον συγκεκριμένο όμιλο αναμένεται πλέον αμφίρροπη, καθώς κυρίως για τους Ισπανούς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για απώλεια βαθμών.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε (87’ Ρούιθ), Ρόδρι (66’ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (74’ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα (66’ Σαράμπια), Όλμο (74’ Μορένο).

Σουηδία (Γ. Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75’ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Σ. Λάρσον, Όλσον (84’ Καγιούστ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84’ Μπένγκτσον), Μπεργκ (68’ Κουέσον), Ίσακ (68’ Κλάεσον).

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εuro 2021: Τα πρώτα λόγια του Έρικσεν από το νοσοκομείο

Η βαθμολογία του ομίλου

  • Σλοβακία (2-1) 3
  • Σουηδία (0-0) 1
  • Ισπανία (0-0) 1
  • Πολωνία (1-2) 0

Η επόμενη αγωνιστική

  • Σουηδία – Σλοβακία (18/6)
  • Ισπανία – Πολωνία (19/6)

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή