Ιταλία – Ελβετία 3-0: Στους «16» του Euro η «σκουάντρα αντζούρα» (βίντεο)

Ιταλία – Ελβετία 3-0: Στους «16» του Euro η «σκουάντρα αντζούρα» (βίντεο)

Νέο σόου από την Ιταλία με πρωταγωνιστή τον Λοκατέλι

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία έγινε η πρώτη ομάδα του φετινού Euro που έκλεισε θέση στους «16» της διοργάνωσης. Η «σκουάντρα αντζούρα» παρουσιάζοντας σε ακόμα ένα ματς –όπως και της πρεμιέρας- πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μάνουελ Λοκατέλι που πέτυχε δύο γκολ επικράτησε με 3-0 της Ελβετίας και έφτασε τους έξι βαθμούς στον πρώτο όμιλο. Ετσι την Κυριακή για την 3η αγωνιστική, επίσης στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στο παιχνίδι με την Ουαλία θα παιχτεί η πρώτη θέση του γκρουπ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τουρκία – Ουαλία 0-2: Μια ανάσα από τους «16» του Euro οι Ουαλοί (βίντεο)

Η Ιταλία ήταν καταιγιστική, έπνιξε από το πρώτο λεπτό τους Ελβετούς και δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητήσουν ότι είναι, όχι μόνο η καλύτερη ομάδα του ομίλου, αλλά και μια από τις καλύτερες –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- του τουρνουά. Μάλιστα οι Ιταλοί δεν πτοήθηκαν ούτε στο ακυρωθέν γκολ του Κιελίνι στο 19ο λεπτό, ούτε όταν λίγο αργότερα είδαν τον αρχηγό τους να αποχωρεί τραυματίας.

Ετσι στο 26ο λεπτό, ο Λοκατέλι έγινε και δημιουργός και σκόρερ, καθώς έπειτα από μια εξαιρετική μπαλιά σημάδεψε τον Μπεράρντι, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με παράλληλη πάσα βρήκε ξανά τον συμπαίκτη του στην Σασουόλο που είχε ήδη κάνει κούρσα σχεδόν 50 μέτρων και ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κρατήθηκαν ζωντανοί οι Ρώσοι στο Euro 2021 (βίντεο)

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πάλι ο Λοκατέλι έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και με πολύ ωραίο σουτ άφησε… άγαλμα τον Σόμερ κάνοντας το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το… σόου της Ιταλίας ολοκληρώθηκε στο 89ο λεπτό με τον Ιμόμπιλε να βρίσκει δίχτυα και αυτός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ στο τουρνουά για τον παίκτη της Λάτσιο, καθώς είχε σκοράρει και στο ματς με την Τουρκία. Ετσι η Ιταλία είναι ήδη στην επόμενη φάση, ενώ η Ελβετία καλείται να παίξει τελικό με την Τουρκία, όπου θέλει μόνο τη νίκη για να μπορεί να ελπίζει έστω ως μια από τις καλύτερες τρίτες.

Εξουδετέρωση βόμβας

Όπως έγινε γνωστό, λίγη ώρα πριν την σέντρα εξουδετερώθηκε βόμβα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το «Ολίμπικο». Το όχημα βρισκόταν στην «Piazza Mancini» που έχει μικρή απόσταση σχετικά από το γήπεδο με τον εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται από περαστικούς που άκουσαν περίεργους θορύβους μέσα στο αυτοκίνητο.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24΄ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (89’ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86’ Πεσίνα), Μπεράρντι (70’ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69΄ Κιέζα).

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ (58’ Ζούμπερ), Ακάντζι, Φρόιλερ (84’ Σόου), Τζάκα, Εμπαμπού (58’ Βίντμερ), Ροντρίγκες, Σακίρι (76’ Βάργκας), Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

  • Ιταλία (6-0) 6
  • Ουαλία (3-1) 4
  • Ελβετία (1-4) 1
  • Τουρκία (0-5) 0

Η επόμενη αγωνιστική (20/6)

  • Ιταλία – Ουαλία
  • Ελβετία – Τουρκία

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή