Κροατία – Ισπανία 3-5: Οι «Φούριας Ρόχας» στους «8» του Euro ύστερα από αναμέτρηση με 8 γκολ

Κροατία – Ισπανία 3-5: Οι «Φούριας Ρόχας» στους «8» του Euro ύστερα από αναμέτρηση με 8 γκολ

Η Ισπανία προκρίθηκε στους «8» του Euro επικρατώντας με 5-3 της Κροατίας στην παράταση, σε ένα ματς που χόρτασε θέαμα, αλλά και… γκάφες όσους το παρακολούθησαν

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία προκρίθηκε στους «8» του Euro επικρατώντας με 5-3 της Κροατίας στην παράταση, σε ένα ματς που χόρτασε θέαμα, αλλά και… γκάφες όσους το παρακολούθησαν.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς είχε να βρει απαντήσεις στα δύο σοβαρά προβλήματα με τις απώλειες των Πέρισιτς (κορονοϊό) και Λόβρεν (τιμωρημένος) και παρέταξε τους Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Βλάσιτς, Πέτκοβιτς. Αντιθέτως ο  Λουίς Ενρίκε δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο προβλημα και οι βασικοί 11 που επέλεξε ήταν οι Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρθία, Λαπόρτ, Γκαγιά, Μπουσκέτς, Πέδρο, Κόκε, Φεράν Τόρες, Σαράμπια, Μοράτα.

Η Ισπανία πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα με τους Κροάτες να προσπαθούν μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν.

Στο 13′ ο Σαράμπια σούταρε με προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή των Κροατών όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 16′ ο Πέδρι έβγαλε τον Κόκε απέναντι από τον Λιβάκοβιτς με τον τελευταίο να κρατά το 0-0.

Κι εκεί που όλα έδειχναν… Ισπανία, ο τερματοφύλακάς της, Ουνάι Σιμόν, πρωταγωνίστησε στο αυτογκόλ του τουρνουά μέχρι στιγμής. Ήταν το 20ο λεπτό όταν ο Πέδρι γύρισε τη μπάλα σε αυτόν. Κι ενώ όλοι περίμεναν να δώσει συνέχεια στο ματς με σουτ, ο Ισπανός «κίπερ» δεν κατάφερε να κοντρολάρει τη μπάλα, η οποία κατέληξε αργά και βασανιστικά στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

⇒ Δείτε ακόμη: Κροατία – Ισπανία: Απίθανο αυτογκόλ των Ισπανών (βίντεο)

Πριν η Ισπανία συνέλθει από το σοκ, στο 25’, η Κροατία επιχείρησε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση, αλλά το σουτ του Βλάσιτς πέρασε μόλις άουτ.

Η Ισπανία ήταν όμως καλύτερη στο α’ μέρος και στο 38’ ισοφάρισε. Ο Αθπλικουέτα σούταρε από μακριά, ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με δυσκολία και ο Σαράμπια πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς να ρισκάρουν και η αναμέτρηση άργησε να «δώσει» φάση.

Αυτή ήρθε στο 57’ και ήταν γκολ… φυσικά για την Ισπανία με κεφαλιά του Αθπιλικουέτα που νίκησε κατά κράτος τον Γκβάρντιολ, ύστερα από σέντρα του Τόρες (2-1).

Από το σημείο εκείνο η ομάδα του Ενρίκε έφερε το ματς στα μέτρα της, κράτησε μπάλα, με την Κροατία να μην μπορεί να απειλήσει, αφού ο Ισπανός κόουτς κατάφερε να θέσει τον κομβικό Μόντριτς εκτός αγώνα, κλείνοντας του κάθε διάδρομο.

Στο 67’ η Κροατία βρήκε τελική με σουτ του Γκβάρντιολ μέσα από την περιοχή, όμως ο Σιμόν κράτησε το 2-1 με εξαιρετική επέμβαση, αυτή τη φορά.

Δέκα λεπτά μετά, όμως, η Ισπανία σχεδόν στο… ρελαντί πέτυχε το 3-1 με τον Τόρες απέναντι σε μια κροατική άμυνα, μάλλον αποδιοργανωμένη, αφού ο Γκβάρντιολ που έπρεπε να ελέγχει τη φάση… έπινε νερό κι άργησε να καλύψει τον Ισπανό παίκτη… Απίστευτες γκάφες σ’ αυτό το ματς.

Κι ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ο Μόντριτς κατάφερε να βγάλει φάση στο 85’, βρήκε πάσα και ο Ορσιτς από κοντά μείωσε σε 3-2 με το goal line technology να επικυρώνει το τέρμα.

Οι Κροάτες τα έπαιξαν όλα για όλα και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασαν στην ισοφάριση (3-3) με κεφαλιά του Πέρσαλιτς και τους οπαδούς στο Πάρκεν Στάντιουμ της Κοπεγχάγης να παραληρούν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Η άνοιξη της Πράγας

Στη 2η παράταση του Euro (ύστερα από αυτή του Ιταλία – Αυστρία) η Κροατία μπήκε με εμφανώς καλύτερη ψυχολογία και η πρώτη φάση ήρθε πάλι από τον Ορσιτς (91’) με το σουτ του να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιμόν, ενώ στο 95’ ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν σταμάτησε εξ επαφής σουτ του Κράμαριτς.

Στο 97’ η Ισπανία πάτησε την περιοχή των Κροατών με τον Όλμο να πλασάρει και τον Βίντα να σώζει. Ήταν η φάση που ξύπνησε την ομάδα του Ενρίκε. Τρία λεπτά μετά ο Μοράτα έδειξε την κλάση του με τις… ευλογίες του Μπρέκαλο που τον έχασε και με εκπληκτικό κατέβασμα και βολέ έκανε το 4-3.

Πριν προλάβει η Κροατία να συνέλθει, ο Ογιαρθάμπαλ στο 103’ έβαλε τους τίτλους τέλους (5-3) σε μια χορταστική αναμέτρηση, ύστερα από μια υπέροχη παράλληλη πάσα του Όλμο. Στο 106’ ο Μπούντιμιρ απέτυχε να μειώσει εκ νέου και να δώσει ξανά διαστάσεις θρίλερ στην αναμέτρηση και κάπου εκεί η Κροατία φάνηκε να αποδέχεται τη μοίρα της. Δέκα λεπτά μετά ο Μοράτα βγήκε απέναντι από τον Λιβάκοβιτς, στην πλάτη της αποκαμωμένης κροατικής άμυνας αλλά δεν ευστόχησε. Στο 120′ ο Ολμο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, κλείνοντας τις φάσεις σε ένα ματς που θα θυμόμαστε για πάντα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Ένα σουτ αρκούσε

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74′ Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79′ Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79′ Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46′ Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67′ Όρσιτς)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (71′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77′ Άλμπα), Μπουσκέτς, Πέδρι, Κόκε (77′ Φαμπιάν Ρουίθ), Σαράμπια (71′ Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88′ Ογιαρθάμπαλ)

Τελευταίες ειδήσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα – σοκ στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή