Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα του Σαββάτου (31/7)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα του Σαββάτου (31/7)

Εννέα αθλητές και αθλήτριες στα ατομικά και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο ομαδικό θα εκπροσωπήσουν το Σάββατο 31 Ιουλίου τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα αθλητές και αθλήτριες στα ατομικά και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο ομαδικό θα εκπροσωπήσουν το Σάββατο 31 Ιουλίου τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε ό,τι αφορά τα ατομικά, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στους προκριματικούς του μήκους και του Κριστιάν Γκολομέεβ στους ημιτελικούς των 50μ. ελευθ. 

Νωρίς το πρωί (03.40) θα αρχίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του στίβου. Η πρώτη που θα μπει στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο θα είναι η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Θα προσπαθήσει να σπάσει το φράγμα των 60,00μ. Το όριο πρόκρισης στη δισκοβολία έχει οριστεί στα 64,00 μ. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: «Έτρωγα παγάκια για να μείνω αδύνατος» – Η συγκλονιστική πορεία του Στέφανου Ντούσκου μέχρι το χρυσό μετάλλιο

Με το όριο της απευθείας πρόκρισης να είναι στα 5,80μ. ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής θα επιδιώξουν να προκριθούν στον τελικό της 3ης Αυγούστου στο επί κοντώ. Στις 07.01, η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη φετινή της επίδοση (13.06) στα 100μ. εμπ. με στόχο μία καλή θέση. 

Ο προκριματικός στο μήκος έχει προγραμματιστεί για τις 13.10. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να πετύχει το όριο των 8,15 μ., με όσο το δυνατόν λιγότερα άλματα για να μην επιβαρύνει το γόνατό του. Στο γκρουπ του μετέχουν ακόμη ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα), ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) με φετινό 8,31 μ. και ο Αμερικανός Μάρτζιους Ντέντι με 8,38 μέτρα. 

Η «τορπίλη» της ελληνικής κολύμβησης, ο Κριστιάν Γκολομέεβ θα «πέσει» στον β’ ημιτελικό των 50μ. ελευθ. (05.11) προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό. 

Στις 05.50, ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα αγωνιστεί στο β΄ γκρουπ των 96κ. της άρσης βαρών. Σε ό,τι αφορά την ιστιοπλοΐα, από το σημερινό πρόγραμμα έχει ενδιαφέρον η κατηγορία των Φινν όπου αγωνίζεται ο Γιάννης Μιτάκης. 

Οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν με το παιχνίδι της εθνικής πόλο ανδρών με τη Ν. Αφρική (13.50).

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή