ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα του Σαββάτου (31/7)

Εννέα αθλητές και αθλήτριες στα ατομικά και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο ομαδικό θα εκπροσωπήσουν το Σάββατο 31 Ιουλίου τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα του Σαββάτου (31/7)

Εννέα αθλητές και αθλήτριες στα ατομικά και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο ομαδικό θα εκπροσωπήσουν το Σάββατο 31 Ιουλίου τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε ό,τι αφορά τα ατομικά, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στους προκριματικούς του μήκους και του Κριστιάν Γκολομέεβ στους ημιτελικούς των 50μ. ελευθ. 

Νωρίς το πρωί (03.40) θα αρχίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του στίβου. Η πρώτη που θα μπει στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο θα είναι η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Θα προσπαθήσει να σπάσει το φράγμα των 60,00μ. Το όριο πρόκρισης στη δισκοβολία έχει οριστεί στα 64,00 μ. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: «Έτρωγα παγάκια για να μείνω αδύνατος» – Η συγκλονιστική πορεία του Στέφανου Ντούσκου μέχρι το χρυσό μετάλλιο

Με το όριο της απευθείας πρόκρισης να είναι στα 5,80μ. ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής θα επιδιώξουν να προκριθούν στον τελικό της 3ης Αυγούστου στο επί κοντώ. Στις 07.01, η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη φετινή της επίδοση (13.06) στα 100μ. εμπ. με στόχο μία καλή θέση. 

Ο προκριματικός στο μήκος έχει προγραμματιστεί για τις 13.10. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να πετύχει το όριο των 8,15 μ., με όσο το δυνατόν λιγότερα άλματα για να μην επιβαρύνει το γόνατό του. Στο γκρουπ του μετέχουν ακόμη ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα), ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) με φετινό 8,31 μ. και ο Αμερικανός Μάρτζιους Ντέντι με 8,38 μέτρα. 

Η «τορπίλη» της ελληνικής κολύμβησης, ο Κριστιάν Γκολομέεβ θα «πέσει» στον β’ ημιτελικό των 50μ. ελευθ. (05.11) προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό. 

Στις 05.50, ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα αγωνιστεί στο β΄ γκρουπ των 96κ. της άρσης βαρών. Σε ό,τι αφορά την ιστιοπλοΐα, από το σημερινό πρόγραμμα έχει ενδιαφέρον η κατηγορία των Φινν όπου αγωνίζεται ο Γιάννης Μιτάκης. 

Οι ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν με το παιχνίδι της εθνικής πόλο ανδρών με τη Ν. Αφρική (13.50).

Τελευταίες ειδήσεις