Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο Βίκινγκ των γκολ έγινε «πολίτης» – Οι αριθμοί του χρυσού deal

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο Βίκινγκ των γκολ έγινε «πολίτης» – Οι αριθμοί του χρυσού deal

Τι προβλέπει η συμφωνία της Μάντσεστερ Σίτι με τον κορυφαίο Νορβηγό επιθετικό

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προτού μπούμε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε ήδη το deal της χρονιάς. Οι «πολίτες» απέκτησαν επίσημα τον Έρλινγκ Χάαλαντ, το πιο «καυτό» όνομα στο διεθνές ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή, μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε το όνομά του στη Σάλτσμπουργκ όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνέχισε στη Ντόρτμουντ όπου έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη Bundeliga φτάνοντας τα 50 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα των Βεστφαλών στο πρωτάθλημα.

Συνολικά έχει σκοράρει 85 γκολ σε 88 εμφανίσεις με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας. Μετά τις απίθανες εμφανίσεις του Χάαλαντ, ο Νορβηγός επιθετικός βρέθηκε στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν Μονάχου και της Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και των πρωταθλητών Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που πλήρωσε τη ρήτρα των 60 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε δικό της τον 21χρονο φορ προσθέτοντας ένα «πυρηνικό» όπλο στο ρόστερ της. Οι «πολίτες» ήθελαν διακαώς έναν επιθετικό μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Αγκουέρο για τη Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επιχείρησε να αποκτήσει τον Χάρι Κέιν από την Τότεναμ το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά πρόεδρος των Λονδρέζων Ντάνιελ Λίβι ήταν αντίθετος στην πώλησή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει συμβόλαιο με εβδομαδιαίες αποδοχές του να φτάνουν τις 360.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι θα εισπράττει ημερησίως 51.430 ευρώ.

Οι καθαρές αποδοχές του Χάαλαντ για την επόμενη πενταετία θα φτάσουν τα 93,8 εκατ. Ευρώ. Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει μπόνους ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ σε κάθε σεζόν που θα βγαίνει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχα πριμ προβλέπονται και για κάθε τίτλο που θα κατακτήσει με την αγγλική ομάδα.

 «Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για εμάς, γιατί όταν ένας παίκτης τα καταφέρνει πολύ καλά, πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον των μεγάλων συλλόγων με ιδιοκτήτες ολιγάρχες και με αραβικά κράτη πίσω. Και δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα», είπε στο CNN ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε ομολογώντας με αυτά τα λόγια τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Έχουμε παίξει ποδόσφαιρο 113 χρόνια και 111 από αυτά ήταν χωρίς τον Χάαλαντ. Είχαμε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και μετά έφυγε το 2014, αλλά παίξαμε ποδόσφαιρο το 2015, το 2016, το 2017… μέχρι τώρα. Μετά ήρθε ο Ομπαμεγιάνγκ και μετά ο Χάαλαντ. Και να είστε σίγουροι ότι αν ο Έρλινγκ πάρει την απόφαση να μας αφήσει, θα βρούμε τον επόμενο 100%» σημείωσε πριν την οριστικοποίηση του deal με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ποια ομάδα θα σταματήσει τη Σίτι;

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι, ένα ερώτημα κυριαρχεί: υπάρχει ομάδα που θα μπορέσει να σταματήσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τη νέα σεζόν;

Με την προσθήκη του Νορβηγού επιθετικού, ο Ισπανός προπονητής δε θα χρειαστεί να κάνει «πειράματα» στη θέση, αφού φέτος η Σίτι αγωνιζόταν χωρίς καθαρόαιμο εννιάρι μετά την αποχώρηση του Αγκουέρο και τη μη πραγματοποίηση της μεταγραφής του Χάρι Κέιν. Το σκοράρισμα ποτέ δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την ομάδα του Μάντσεστερ υπό την καθοδήγηση του Ισπανού προπονητή.

Είναι ενδεικτικό ότι το ιστορικό χαμηλό στην Premier League για τους πρωταθλητές υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν τα 80 γκολ την πρώτη του χρονιά στον πάγκο. Ο Χάαλαντ με εκπληκτικά τελειώματα αλλά και εξαιρετικό αριστερό πόδι θα δώσει ένα ακόμη στοιχείο στο παιχνίδι της αγγλικής ομάδας.

Δημιουργεί μάλιστα νέα δεδομένα στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, σε μία εποχή που τείνουν να εκλείψουν τα καθαρόαιμα σέντερ φορ. Ο 21χρονος φορ ήρθε και τα «σάρωσε» όλα. Η παρουσία του Χάαλαντ στην καλοδουλεμένη μηχανή της Μάντσεστερ Σίτι εκτοξεύει τις προσδοκίες στα ύψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή