Ποδόσφαιρο: Κάτι καλό γίνεται στις Σέρρες

Ποδόσφαιρο: Κάτι καλό γίνεται στις Σέρρες

Ανθρωποι του ποδοσφαίρου της περιοχής μιλούν για τις τελευταίες διακρίσεις

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συγκυρία που ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι ευτυχής και υπενθυμίζει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να ελπίζει ακόμη στην περιφέρεια κρύβει η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου. Ενας από τους νομούς που χαρακτηρίζεται πάντα «ποδοσφαιρομάνα», οι Σέρρες, θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες στην προημιτελική φάση, πλαισιώνοντας την εξάδα της Σούπερ Λιγκ 1: τον Πανσερραϊκό, που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και φλερτάρει με την άνοδό του στην ελίτ ύστερα από 12 χρόνια και τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, που εκπροσωπεί ένα χωριό 600 κατοίκων, αγωνίζεται στη Γ΄ εθνική και είναι η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα στην ιστορία του θεσμού που θα αγωνιστεί στην 8άδα. «Το ότι είμαστε στην 8άδα είναι συγκυριακό με βάση το ότι προέκυψε από σχετικά βατές κληρώσεις και δεν ήταν αυτοσκοπός, όμως το σερραϊκό ποδόσφαιρο τα δύο – τρία τελευταία χρόνια ανθεί και πάλι», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος των «Λιονταριών», Τάσος Καζίας.

Απόλλων Παραλιμνίου και Πανσερραϊκός βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία για την αξιοποίηση των ταλέντων.

Κάποτε ο Πανσερραϊκός ήταν μια αστείρευτη πηγή ταλέντων. Μπροστάρης του νομού και σε συνεργασία με το Παραλίμνιο και την ΕΠΣ Σερρών, προσπαθεί να ρίξει και πάλι το βάρος στην παραγωγή ποδοσφαιριστών. «Ο Απόλλων είναι μια πολύ καλά δομημένη και οργανωμένη ομάδα με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία και σε μεταγραφικό και σε ενωσιακό επίπεδο. Παρακολουθούμε τις υπόλοιπες ομάδες του νομού, υπάρχει δίκτυο που σε συνεργασία με τις ακαδημίες μάς ενημερώνει για ταλέντα που δεν πρέπει να μείνουν αναξιοποίητα. Ο Πανσερραϊκός σε μια τέτοια περίπτωση έχει προτεραιότητα, είναι λογικό». Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών, Νίκος Κατσαβάκης, λέει: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία αλλά δεν κρύβει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αποτελεί κίνητρο και για τις άλλες ομάδες του νομού. Σαν ΕΠΣ προσπαθούμε να δουλέψουμε στην ανάδειξη ταλέντων, λειτουργώντας τα σωματεία ως πυραμίδα. Αν δηλαδή δούμε κάποια παιδιά που δείχνουν την ικανότητα για πιο ψηλά, κάνουν το επόμενο βήμα στο Παραλίμνι και ύστερα ο Πανσερραϊκός έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν έρθει μια πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα θα κλείσει ο δρόμος. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος των Σερρών ξύπνησε και πρέπει να επωφεληθούμε».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή