Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίτας στη σκοποβολή

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίτας στη σκοποβολή

Ο Ελληνας σκοπευτής που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έγραψε ιστορία.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο σπουδαία σελίδα στην, μέχρι τώρα, αθλητική του ιστορία έγραψε ο Μάκης Μίτας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που διεξάγεται στο Μπακού. Ο πρωταθλητής του σκιτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και, για πρώτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Επίσης, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ στο ομαδικό, παρέα με τους Χαλκιαδάκη και Μαυρομάτη, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Πρόκειται για τη σπουδαιότερη εμφάνιση της ελληνικής σκοποβολής, η οποία εκτός από τα δύο μετάλλια των ανδρών έχει προσθέσει στη συλλογή της και το ασημένιο της Κορακάκη και το χάλκινο της Κατζουράκη.

Τον Ιούνιο, ο Μάκης Μίτας, σε συνέντευξή του στο www.kathimerini.gr ύστερα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο κύπελλο, είχε πει ότι μπορεί να φέρει στην Ελλάδα μία σπουδαία διάκριση. «Πιστεύω ότι μπορώ να φέρω στη χώρα μου ένα παγκόσμιο, ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Γι΄αυτό δε σταματάω», είχε πει χαρακτηριστικά. Και το παγκόσμιο το κατέκτησε πριν περάσουν τρεις μήνες.

Στο παγκόσμιο του Μπακού, ο Μάκης Μίτας έφτασε μέχρι τον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε τον Φινλανδό Καλιόινεν και με σκορ 56-55 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Τρίτος ήρθε ο Αιγύπτιος Μεχελμπά. Στο ομαδικό οι σκοπευτές μας ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ το χρυσό κατέκτησε η ομάδα των ΗΠΑ.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή